Kerstservies: een winters tafereel op tafel

Hoewel de goedheiligman nog geen voet op Hollandse bodem heeft gezet, klinkt Last Christmas al door de boxen van de supermarkten en zijn de straten verlicht met (kerst)lampjes. Op social media zien wij veel mensen al aftellen en heel eerlijk, bij het zien van dit toffe servies kregen wij er stiekem ook al zin in: Kerstmis.

Waarom wachten?

Als het aan ons ligt mag dit kleurrijke bamboe servies van ENGEL. nu al uit de kast en kan het repeteren voor het kerstdiner aanvangen, graag zelfs! Vanaf nu eten we elke maaltijd – hoe eenvoudig ook – van deze prachtige nieuwe borden en genieten we van de winterse illustraties van Julie Marabelle van Famille Summerbelle.

We combineren het bamboe servies – dat 100% afbreekbaar is – moeiteloos met onze andere ENGEL. bordjes en kommetjes én het (design)servies wat we door de jaren heen verzamelden.

Taart

Wie ons volgt weet dat wij dol zijn op taart en dat wij de fijnste recepten graag met onze lezers delen. Zo is de beroemde stapeltaart van Femke al jaren de meest gebakken taart op Instagram en dus echt een aanrader. Maar met kerst scoor je met pavlova met vers fruit pas echt punten! Eerder sloofden we ons al uit op een krans met rozenwater en smulden we op onze tweede PRCHTG verjaardag van een opgerolde variant.

Houten caketoppers

Voor deze blogpost pakten we uit met een ronde schuimbasis – volg hiervoor het recept van de krans – versierd met slagroom, rood fruit én geweldige houten caketoppers uit dezelfde fijne collectie als het winterservies.

Tip: Zet dit jaar mooie taartvorkjes en een toffe taartschep op je verlanglijstje! Dat zijn echt van die dingen die je niet snel voor jezelf koopt, maar waar je wel erg vrolijk van wordt.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers