De favoriete design wandobjecten van PRCHTG

Allebei zijn wij verzot op toffe objecten aan onze muren. Naast kunst, posters en een rol behang zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je op kunt hangen. Knoppen, planken, klokken of beeldjes bijvoorbeeld. Wij laten jullie een paar van onze favoriete wandhangers zien.Onderzetters CoastersWitte muurplank Corniches van VitraGlazen kledinghaken Bubbles van Petite Friture

Geometrische vormen

Allereerst de kleurrijke en geometrische objecten die naast de schatkast van Jessica hangen te pronken. Ze heten ’Coasters’ en eigenlijk zijn het onderzetters. De Belgische designers Muller en van Severen hebben deze kleurrijke vormen ontworpen. In je keuken zullen ze het ook prima doen, en we kunnen ons nog wel meer mooie bestemmingen voorstellen. Leuk ook om af te wisselen in welke vormen je tentoonstelt en welke je echt als pannenonderzetter gebruikt.

Wandplankjes

Wandplankjes zijn er ook in allerlei hoedanigheden. Materialen als hout, glas of kunststof, rechte of juist ronde vormen, plat of bol en dan nog de maat van de plankjes. Voor een ieder wat wils.

In Jessica haar keuken hangt een witte muurplank van Vitra, de bekende Corniches ontworpen door Ronan en Erwan Bouroellec. Op deze kunststof leggers kun je bijvoorbeeld een vaasje zetten, maar ook een favoriet kookboek in je keuken of een fotolijstje in de woonkamer. Door het ingenieuze ophangsysteem krijg je een lekker clean en strak effect. Een paar plankjes bij elkaar staat ook echt prachtig.

#hetrondeinstagramplankje

Het zwevende, ronde houten plankje bij Fleur wordt op Instagram ook wel gekscherend #hetrondeinstagramplankje genoemd en wordt inmiddels zelfs nagemaakt van onderkanten van stolpen. Een stoere wanddisc voor een klein vaasje of een kandelaar. Ernaast hangen de glazen Bubbles van Petite Friture die eigenlijk bedoeld zijn als kledinghaken. In verschillende maten en kleuren, als groepje of als eenling een creatieve toevoeging op je muren. Er hangt ook een haak bij met geoxideerd spiegelglas. Echt Italiaans design en handwerk en te verkrijgen bij een van onze favoriete winkeltjes, Pantoufle Design in Rotterdam.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers