Extra feestelijk: taart van een designschaal

Ontwerper Christian Kocx gelooft dat je met eerlijkheid en eenvoud mensen kunt raken. Zijn Mooi Goed collectie weerspiegelt zijn passie: het mooie en simpele van dagelijkse gebruiksvoorwerpen tonen. Een ontwerp is volgens hem pas compleet als je direct kunt zien waar het product van gemaakt is en waarvoor je het kunt gebruiken. Alle ontwerpen zijn tijdloos en minimalistisch.

taartschaal

taart

Collectief geheugen

De woonaccessoires zijn allemaal gemaakt van mat gelakt metaal gecombineerd met messing. Naast wit en zwart ook fijne kleurtjes, zoals deze geweldige taartschaal: diep okergeel. Zoals met veel van Christian zijn ontwerpen zit er altijd wel een element in het ontwerp dat inhaakt op het collectieve geheugen. Bij de kandelaars is dat bijvoorbeeld de klassieke vorm en bij deze taartschaal kwam de inspiratie van de gedecoreerde papieren viltjes rond de voet van een bierglas of bijvoorbeeld onder een taart. Door met dit idee een goede, stevige schaal te maken heb je een pakkend ontwerp met een grappige twist die iedereen meteen doet verlangen naar het slagroomtaartje bij oma op haar verjaardagsfeestjes.

Mmm, taart!

De drie pootjes van de taartschaal zijn gebogen uit de vlakke plaat en vormen zo een ononderbroken geheel met de rest van het design. Door er een kleurrijke taart op te serveren komt de gele kleur nog beter over. Denk ook eens aan een taart overgoten met zomers fruit of een donkerrode ‘red velvet cake’ (zoals wij hem ooit maakten voor onze verjaardag) en met het succesrecept van de stapeltaart van Femke van Fika & Fest sla je nooit een flater. Zie je het al voor je? Een tafel met daarop een uitbundige bos met bloemen, deze stoere taartschaal met daarop je eigen creatie en ernaast gekleurde vorkjes, taartbordjes met fijne printjes erop en natuurlijk een mooie taartschep erbij?

Over Jessica en Fleur van PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers