Een huis vol kunst

Niks mooiers dan een huis vol kunst. En dan bedoelen we kunst in de breedste zin van het woord. Van zelfgemaakte foto’s die je uitvergroot op perspex tot een eerste kindertekening in een lijstje, en van een antieke pop van vilt tot een vogeltje gesneden uit hout. Maar natuurlijk ook een doek van een gevestigd kunstenaar. In onze huizen is van alles te vinden. Vooral van statements op onze muren worden wij gelukkig.kunst huis schilderij blog

Jan Wolkers

Bij Jessica thuis hangt een echte Jan Wolkers boven de eethoek. Een enorm doek in allerlei schakeringen roze, oker en wit, prachtig passend bij de designstoelen die om de keukentafel staan. De combinatie van design en kunst is magisch. Ze versterken het allermooiste in elkaar. Heel veel lezers vroegen zich al eens af waar dat toffe gevlekte schilderij toch van was of waar ze dat doek zouden kunnen kopen. Het is dus een uniek werk waar Jessica dan ook echt heel trots op is.

kunst schilderij blog

Willem van den Hoed

Een andere blikvanger is de foto van bevriend fotograaf Willem van den Hoed. Willem studeerde architectuur aan de TU Delft, maar zijn hart gaat uit naar het maken van immens grote beelden van en vanuit hotelkamers. Zijn foto’s bestaan uit tig kleine(re) foto’s, wat maakt dat ze haarscherp zijn en je in dit geval de letters in het dubbelglas kunt lezen.

kunst schilderij blog

Architectuurfotografie

Het zeefdrukje en de grote grafische foto bij Fleur thuis zijn van de hand van haar man Stijn. Ook hij is opgeleid tot architect en maakte een aantal jaar geleden de switch naar de architectuurfotografie. Hij fotografeert niet alleen voor opdrachtgevers, maar houdt zich ook bezig met zijn eigen kunstproject. Zijn werk heeft inmiddels in verschillende galerieën gehangen.

kunst huis vaasjes blog

Bijzondere vorm

Naast de vitrinekast hangt een object van John Derian. Met behulp van decoupage maken ze daar hele toffe ‘schaaltjes’ in allerlei vormen en maten. Ze knippen een print uit een oud boek of maken een antieke foto op maat en die wordt op glas geplakt en gevormd. Zo krijg je toch best een exclusief staaltje kunst voor aan je muur of op je kastje.

Persoonlijke touch

Iedereen heeft wel een geschikte plek in huis om een pronkstuk neer te zetten of op te hangen. Kunst zorgt voor een persoonlijke touch. Vooral wanneer het om gelimiteerde of zelfs ‘one of a kind’ items gaat, maakt het je interieur speciaal.

Over Jessica en Fleur van PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers