Designvaas met gaten

Bloggers Fleur en Jessica van PRCHTG zijn echte bloemenfans en zoeken dus altijd naar de geschikte vaas voor hun boeketje. Deze keer kiezen ze voor een prachtig designstuk met gaten.

Krafla Design

Van vazen kan je er nooit genoeg hebben, vinden bloemenfans Fleur en Jessica van PRCHTG. Niet zo verbazingwekkend dus dat ze als een blok vielen voor dit mooie ontwerp van Krafla Design.

Wij houden van bloemen

Omdat we bekend staan om onze liefde voor bloemen zal het je niet verbazen dat wij nooit genoeg vazen in huis hebben. Een paar praktische modellen: hoog en niet te smal voor de uitbundige veldboeketten, kleine keramieken exemplaren voor overblijvers die we kort afknippen of voor geplukte bloemen uit tuin of perk. En we vinden een paar opvallende types ertussen ook wel leuk. Ons oog viel dan ook direct op de Fly’s Eye Vase van Krafla Design.

Avonturiers

Al sinds de middelbare school zijn Kasia en Pauline vriendinnen. De rollen zijn goed verdeeld. Kasia zorgt voor het design en is dus het kloppende hart – zij is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven – en Paulina is met haar juridische achtergrond – zij studeerde rechten in Krakow – het brein. In het merk Krafla verenigen zij hun nieuwsgierige en avontuurlijke karakters. 

Gatenvaas

De vaas bestaat uit twee delen: een container als bodem om te vullen met water en een ‘dome’ voor eroverheen waar gaten in geperforeerd zijn. Superhandig om je bloemen helemaal naar wens te schikken en door de ruimte tussen de gaten kunnen ze op hun eigen manier gaan groeien en bloeien. Je kunt ervoor kiezen om alle gaten te vullen, maar om er zo af en toe eentje leeg te laten geeft ook een speels effect. Wij vallen ook voor de stoere combinatie van geglazuurd en ongeglazuurd porselein. In de container past genoeg water om je bloemen te voorzien, maar je moet hem natuurlijk wel zo nu en dan verversen en bijvullen. Iedere vaas wordt handgemaakt in een kleine werkplaats in Polen. Alle gaten worden er nauwkeurig met de hand in geboord. De details maken het plaatje af. De vaas wordt namelijk goed beschermd in een stijlvol tasje van foam geleverd.

PRCHTG

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

nog meer: bloggers