Designspeelgoed: de Wobbel

Bij ons thuis wordt er de laatste tijd heel wat ‘afgewobbeld’. Wobbelen op de slaapkamer, in de woonkamer chillen op de Wobbel met een boek of de iPad. En het allerleukste: naast dat het heel leerzaam en verantwoord speelgoed is, misstaan de Wobbels ook echt niet in onze interieurs. Vriendin Karlijn maakte de Wobbel samen met zoontje Loet bekend op Instagram, nu zijn ook onze kinderen fan.wobbel roze kast spelen kinderenwobbel beweging kinderen spelenwobbel meisje spelen kinderen

Eigentijds jasje

De Vrije School (Waldorf-scholen of steinerscholen in België) gebruikt het balance board al sinds jaar en dag. Hannelore en Wouter zorgden voor een eigentijds jasje: volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal, strak vormgegeven in hout met eronder kurk of iedere kleur vilt die je je maar kan wensen en CE-gemarkeerd als veilig speelgoed.

More than a curve

De Wobbel is niet zomaar een gebogen houten plank. Hij beweegt, ondersteunt het lichaamsbewustzijn en bovenal stimuleert hij creativiteit. De Wobbel wordt op zijn kant gezet als toonbank gebruikt, op zijn kop is hij een racebaan. Verder fungeert hij als rustplekje of juist als actief skateboard zonder wielen. Laat dat maar aan de kinderen – hoe klein ze ook zijn – over. Zij stromen meteen over van ideeën bij het zien van de Wobbel en of ze er nu individueel of als groepje mee gaan spelen, iedere keer zorgt hun fantasie voor de meest geweldige speelmogelijkheden. Daarom kunnen kinderen van alle leeftijden uren speelplezier aan de Wobbel beleven.

Designspeelgoed

Wij namen ons altijd voor om lelijk, plastic speelgoed uit onze woonkamers te weren. Nou ontkom je er niet helemaal aan (helaas, felgekleurd en met muziekjes werkt nu eenmaal als een magneet bij kleine kindjes), maar wanneer je ze verantwoord, veelzijdig, uitdagend én designwaardig speelgoed kunt aanbieden, is dat ook voor jou als ouder een heerlijk gevoel!

Voor onze eigen Wobbels kozen wij twee kleuren vilt die naadloos aansluiten bij onze kussens, kleden, banken en stoelen. Er zijn varianten te koop in gekleurd of juist whitewash hout, dus ook voor jouw interieur bestaat de perfecte Wobbel.

Over Jessica en Fleur van PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers