Designlampen in alle soorten en maten

Allebei zijn we al van jongs af aan gefascineerd door mooie lampen. Vaak dure, iconische exemplaren van bekende labels, soms ook grappige ‘statement lampjes’ of praktische lichtpunten. Jessica heeft nu in haar nieuwe huis natuurlijk ook veel meer ruimte om daar los te gaan met het lichtplan. Zo hangen er boven haar eettafel sinds kort twee sierlijke, eenvoudige maar toch hele stijlvolle gouden lampen van &tradition. De bekende Tolomeo van Artemide, een industrieel wandlampje van Jieldé en de Mayday van Flos, maar ook een toffe vloerlamp van Ikea: wij zijn de trotse bezitters van deze designlampen.

Roze designlamp frauMaier Slim SophieRoze designlamp AmbitHouten bureaulamp Muuto "Roze

Als het roze is…

Een lamp die én design én roze is, dat moet het summum zijn. De ranke, staande ‘Slim Sophie’ van frauMeier met een frame van gemoffeld staal past in ieder interieur. In deze zachte kleur roze staat hij heerlijk bij alle andere pastelletjes, maar ook juist bij het blanke hout.

Scandinavisch label Muuto is leverancier van Jessica haar eetkamerstoelen, onze lievelingsvazen van roze glas, de kussens op de banken en van de lamp boven Fleur haar eethoek. De roze (ja, het kon natuurlijk niet anders) Ambit is van aluminium gemaakt op een ambachtelijke manier die koperslagers vroeger gebruikten. De witte binnenkant reflecteert het licht op een hele prettige en effectieve manier. Ook de houten bureaulamp die bij Fleur als bedlamp fungeert, is ontworpen door TAF Architects voor Muuto. De combinatie met het grafische behang, de geprinte kussens en dan het ruwe hout met de zichtbare schroeven op de lamp: wij houden ervan.

De lamp als kunst

Dan nog de ‘folia lumina’ van Ontwerpduo. Een ledlamp in een plantenpot met bladeren die het licht reflecteren, versterken of juist dimmen. Een creatieve en originele designlamp die als een soort kunstzinnig object je dressoirs of kasten versiert. Met een paar goede lampen verander je je woonkamer overdag én ’s avonds in een knusse ruimte.

Jessica en Fleur van PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers