Altijd een feestje met designdienbladen

Als echte theeleuten zijn wij dol op mooie dienbladen, serveerschaaltjes, begeleidende bakjes en theeservies. We deelden al eens een paar favorieten en ook in deze blog kon je met ons mee smullen. Niet alleen voor als er bezoek is, maar ook voor jezelf een feestje: een schattig dienblaadje met een kop thee en een begeleidend koekje of chocolaatje voor tijdens je favoriete serie of televisieprogramma.

Studio Formata

Kende jij de dienbladen van Studio Formata al? Moeder en dochter Ingela en Clara Bergman maken in hun studio in het zuiden van Zweden hun herkenbare gemarmerde patronen. Hun webshop staat vol trays in allerlei vormen – rond, vierkant, rechthoekig – en maten en vooral in de meest prachtige kleurencombinaties. Ontbijtplankjes, iets grotere voor de lunch, cocktail trays of – onze lievelings – de grote ronde varianten. Doe ons er maar van ieder eentje!

Vitra

Op een verhoogde tray kun je allerlei moois uitstallen. Omdat je met de hoogte kunt werken en hem tussen platte dienbladen kunt neerzetten, ziet je tafel er al snel uit als een feestje. De klassieke Dot Pattern op het houten blaadje zag je al eens voorbijkomen op onze plaids. Ray Eames ontwierp ‘m in 1947 en hij is nog steeds tijdloos. Eenvoudig, maar stijlvol in crème/zwart en het matzwarte serviesje ‘Nina’ van Viva Scandinavia lijkt wel voor erop gemaakt.

Verzameling

Steeds weer kunnen we leuke exemplaren aan onze verzameling toevoegen. Sierlijke schaaltjes of handige dienbladen: wat ons betreft heb je ‘r gewoon nooit te veel! Een schattig broodplankje van Fine Little Day of een groot grafisch rond blad van hetzelfde merk, de StoryPlate van StoryTiles of een perfect schaaltje voor bonbonnetjes met een gouden kartelrandje van Atelier van Rosa. Wij gokken zo dat er vast eentje uit ons blog op jullie verlanglijst belandt… Boffen dat het december is!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers