Designvazen en schalen in onze lievelingskleuren

Social media zijn een onuitputtelijke bron van mooimakers. Dat weten Jessica en Fleur van PRCHTG maar al te goed. Ze vielen als een blok voor het aardewerk van het Deense merk Raawii.

Scandinavische roots

Instagram is voor ons een onuitputtelijke bron van inspiratie, naast het volgen van onze favorieten ontdekken we bijna dagelijks nieuwe producten, vaak van designlabels met Scandinavische roots. Ultrazacht beddengoed uit Zweden, Noors houtsnijwerk en onlangs dit prachtige Deense aardewerk.

Het kan niet roze genoeg

Nicolai Wiigh Hansen ontwierp deze kleurrijke collectie voor Raawii. We vielen als een blok voor de functionele schalen, karaffen en vazen. Hoe fijn is het als je iets wat je mooi vindt ook dagelijks kunt gebruiken? Wij worden daar heel blij van en dan hebben we het nog niet eens over de kleuren gehad. Zes prachtige tinten met namen als ‘Freesia’ en ‘Green Gables’ die zich heerlijk laten mixen en matchen. Uiteraard gingen wij voor een vaas in ‘Coral Blush’, oftewel roze. Combineer het roze gerust met geel, groen of ontdeugend oranje. Op hun website ontdek je de meest fijne combinaties!

Karaf als vaas

Wij zien deze grote karaf al helemaal staan op een gezellig gedekte tuintafel tijdens een warme zomeravond, natuurlijk gevuld met water of (beter nog) zelfgemaakte sangria. Tot die tijd doet hij dienst als vaas voor bloesemtakken, een groot bont boeket en uitbundige hortensia’s. Alle items uit de Strøm collectie zijn verkrijgbaar in twee maten, deze karaf heeft dus nog een kleiner broertje.

Schaal op voetje

Naast een zwak voor vazen hebben we ook een enorme zwak voor schalen, vooral als deze een ‘voetje’ hebben. Super decoratief én handig om vers fruit, paaseitjes en ander lekkers op uit te stallen in de keuken. Deze leukerds zijn zelfs leeg leuk om te zien. Spotte jij ons schaaltje in ‘Vibrant Orange’ al in de schatkast?

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers