Designspiegels van Hollandse bodem

Soms ben je plotsklaps verliefd, zomaar, uit het niets! Wij hebben dat vaak met mooie interieuritems. Meestal sturen we elkaar dan meteen een berichtje met een foto van het nieuwe object van onze affectie. Zo ging dat exact bij het zien van de nieuwe spiegels van het Nederlandse merk Loof op Instagram. Het zal je niet verbazen: we waren gelijktijdig als een blok gevallen voor deze stoere, maar toch elegante beauties.

Loof-1 spiegels

Loof-3

Loof 2

Loof 4

Onmisbaar

Een spiegel zorgt voor extra licht en laat een kleine ruimte groter aanvoelen, dé reden waarom ze vaak in de hal hangen. Maar ze zijn natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om in te kijken wanneer je je kapsel in model probeert te brengen of je lippen wilt stiften. Sterker nog, ze zijn onmisbaar en er gaat bij ons dan ook geen dag voorbij dat we niet even in de spiegel kijken. Toch vonden wij het lastig een écht mooi exemplaar te vinden, maar in het geval van spiegel Sight – en dan vooral model M was het ‘love at first sight’. We wisten meteen: deze willen we aan onze muur hangen!

April and May

Voor het ontwerp van de Sight collectie – er zijn maar liefst drie modellen: S, M en L – sloot Loof de handen ineen met April and May. Dit stylistenduo vond het een super leuke uitdaging om een mooi, maar functioneel design te bedenken voor een alledaags product. En daar zijn de dames wat ons betreft goed in geslaagd!

Stoere look

Ook de materiaalkeuze – berkenmultiplex met eikenfineer – is fijn, want het geeft de spiegel niet alleen een stoere look, je kunt hem daardoor ook in een vochtige ruimte hangen. Het schapje van model S en M biedt ruimte aan je lievelingsparfum, sieraden of een mooie geurkaars. Misschien ga jij (net als wij) voor een vaasje uit je eigen keramiekcollectie?

Over Jessica en Fleur van PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers