Een beestenboel op de kinderkamer

We schreven al meer dan eens over de vele konijnen die bij ons inwonen. We hebben zelfs een hele blogpost aan Nijntje gewijd en ook showden we jullie al onze designvogels. Wauw, wat leverden dat een hoop inspirerende plaatjes op, super leuk om weer eens terug te zien.

Je ontkomt er niet aan

Wie kinderen heeft zal het wellicht herkennen. Alles waarvan je in eerste instantie dacht dat het nooit je huis in zou komen, komt tóch je huis in. Denk bijvoorbeeld aan bergen knuffels (wij horen het onszelf nog zeggen: ‘je kan toch maar met één knuffel tegelijk knuffelen?’). En kijk… Daar zitten ze dan, in groten getale in het hoekje van het bed. Uiteraard zijn er ook dieren waar wij – net als onze kinderen – zelf ook geen genoeg van kunnen krijgen, eerlijk is eerlijk.

Wat is dat toch met dieren? Met de komst van onze kinderen vulden onze huizen zich met allerlei soorten en maten, in verschillende materialen, van uiteenlopende toffe merkjes. In de vorm van kussens, speelgoed en decoratieve objecten. Toegegeven, wij zwichten al snel voor een fraai exemplaar dat met liefde gemaakt is. Zoals de knuffels van Donna Wilson en de houten diertjes van T-lab, onder andere te koop bij Elenphant. Een echte Schleich klassieker is ook altijd lastig te weerstaan en staat garant voor uren, zeg maar gerust jaren, speelplezier.

Posters

Dat wij fan zijn van posters is geen geheim, hiermee geef je de ruimte net die finishing touch die het soms nodig heeft. En het is dé manier om een bepaalde kleur terug te laten keren. Onze laatste aanwinst is een poster van One We Like in samenwerking met Pomme de Jus. Zij maakten samen hele toffe t-shirtjes en truien met daarop prints van – je raadt het al – dieren. Hoe schattig is deze pinguïn? Print Leopold komt uit de webshop van het Duitse Jäll & Tofta, voor de echte durfal is hij er ook in een groot formaat van 50 x 70 cm.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers