3x het mooiste design voor de kinderkamer

Een kinderkamer met primaire kleuren. Eentje met een circus aan de muur, eronder een bankje met een monstertje met een feestmuts erop en een panter aan de muur. Op papier misschien wel een beetje té, maar als je dan het geheel ziet: fris, vrolijk, maar toch stijlvol en niet hysterisch. Onze kleintjes, maar ook wijzelf, worden blij van toffe spullen voor in hun kamertjes. Het liefst van verantwoord materiaal, handgemaakt en fantasievol. We verzamelden voor jullie een aantal buitenlandse merken met hippe producten.

Vogelmobiel

Mobielen zijn echt niet alleen geschikt voor boven een ledikantje. Sommige versies zijn gewoonweg te prachtig om in een babykamer te verstoppen, net zoals deze mobiel met de houten vogeltjes van Projekt Dzioopla. Van een staartmees tot een kardinaal, allemaal handgeschilderd en gemaakt van ecologische materialen.

Circusplankjes

Het eveneens Poolse Up! Warsaw is een klein familiebedrijf dat ook graag met ecologische en veilige materialen bouwt. Circustenten, vliegtuigen of televisies van hout, in heldere kleuren en tot de verbeelding sprekend: de muren komen tot leven met hun kastjes. Alles is met de hand gemaakt en er wordt op toegezien dat de verf niet giftig is. Hun streven is om kinderen te laten spelen met functionele designitems waar ze hun fantasie volledig in kwijt kunnen. Geslaagd wat ons betreft!

Borduurringen

Ten slotte het label van de Spaanse Marta Insa, Aro for kids. Marta verft en borduurt ringen met de hand, ze tovert simpele borduurringen om tot ware kunstwerkjes. Een maan of een zon, een kattengezicht of een tomaat. Allemaal met evenveel liefde en precisie gemaakt van natuurlijke materialen. Er zijn zoveel originele spulletjes te koop zodat je van je kinderkamers echt onderscheidende en eigen plekken kunt maken. Of je nu voor een meisjeskamer met zachte pastelletjes kiest of juist een hele stoere zwart met witte kamer; juist deze accessoires maken het geheel af.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers