Hier komt de paasvaas!

De narcis is dé paasbloem bij uitstek, maar het is tegelijkertijd ook een bloem die je niet bij andere soorten in een vaas kan zetten, want ze scheiden een slijm af dat schadelijk is voor andere soorten, waardoor die snel verleppen. Niets mis met een vaasje narcisjes, maar voor ons mag het gerust iets spannender!

chrysant anjer paasboeket

Geel als basis

Wie Pasen zegt, zegt geel, daar kunnen we niet omheen, dus de hoofdkleur van ons paasboeket kun je uiteraard al raden. Om een lange levensduur van ons boeket te garanderen laten we narcissen en tulpen even links liggen en kiezen we voor sterke bloemen – chrystanen en anjers – als gele basis. (Omdat deze verder niets met de heilige feestdag te maken hebben vermijd je ook meteen een vijgen-na-Pasen-gevoel.)

chrysant anjers dille paasboeket

Geel is het mooist wanneer het een beetje gecounterd wordt door rustigere tinten en daarom doen enkele takken dille en wat zachtkleurige anjers ze nog meer stralen.

bloemen kleur paasboeket boeket bloemen pasen

Net dat tikkeltje meer!

Ton-sur-ton is leuk, maar va-va-voum is dat nog meer, en daarom zorgen enkele toetsen roze en oranje voor een boeket waar je niet omheen kan. En zo creëer je een paassfeer, met net dat tikje meer!

Over Nancy en Joni van Bloe Monday

Nancy en Joni zijn bloemenmeisjes met een missie: moeilijke maandagen opfleuren. Dat doen ze door iedere eerste maandag van de maand boeketjes te leveren in het centrum van Antwerpen. Ook andere dagen willen ze je gerust in de bloemetjes zetten, als je ’t maar op tijd even laat weten. Daarnaast kan je ook een beroep op Bloe Monday doen voor de aankleding van verjaardagen, huwelijken of andere feestelijkheden. Hun tips & tricks delen ze voortaan met jullie, hier bij vtwonen. Want flower is power!

nog meer: bloggers