De rotan olifant in de kamer

Laten we het even hebben over onze vintage rotan olifant in de (woon)kamer. Die kwam er namelijk als volgt.

Roadtrip langs kringlopen

Eens in de zoveel tijd maken mijn broer en ik een roadtrip langs kringloopwinkels. Aangezien we beiden niet erg snel zijn ’s ochtends, neemt zo’n trip hooguit een middag in beslag. Als je de lunch die we onderweg nuttigen nog van die tijd aftrekt, mag het een wonder heten dat we überhaupt een kringloop van binnen zien. Toch lukt het ons. En zijn we ook nog op tijd thuis voor het avondeten.

Iets Groots

Ik was op zoek naar iets Groots voor in huis. (Want dat had ik nog niet. Haha, grapjas.) Het aanstaande tripje met mijn broer bood het perfecte moment om dat Groots ook daadwerkelijk te gaan vinden. Al is niks zeker natuurlijk, want soms vind je niks. Of kom je thuis met iets kleins, wat in figuurlijke zin groots is. Hoe dan ook, we gingen op stap, aten onderweg een hamburger, maakten een heleboel flauwe grappen en aan het eind van de middag botste ik op deze rotan olifant. Je kon de kringloopgoden horen denken: jij wil iets groots? Dan krijg je het ook.

Vintage rotan olifant

Op zich heb ik geen plek voor een rotan olifant. En ik kan me ook voorstellen dat heel wat mensen die dit lezen denken: ik zou er ook geen plek voor maken hoor. Maar die olifant was gewoon te episch om te laten staan. Ondanks dat alles wat je erop zet, scheef staat (dit bleek een klein pijnpuntje tijdens het fotograferen).

Stylen met rotan

Wat zo leuk is aan een voorwerp als dit: qua styling haalt het je weer eens uit je comfortzone. Dat deed ik alleen al door de bloemen die ik erbij kocht, zoals de Zuid-Afrikaanse paradijsvogelbloem, protea en celosia. Allemaal bloemen die ik door hun vorm altijd een beetje lastig vind als ze in een boeket zitten. In de hysterische vaas van mijn oma vind ik ze echter ge-wel-dig. Dat ga ik vaker doen.

Rotan doet het heel goed in een bohemian interieur, in de botanische trend, maar ook gecombineerd met pasteltinten. Of in een niet te vatten interieur zoals dat van mij. Mijn punt is: objecten die je mooi vindt, hoeven op papier helemaal niet per se in je huis te passen. Je hart vertelt je of het past, de styling komt erna vanzelf.

Olifant in de kamer

Ik hou van deze olifant. Ik ga ook echt even van hem genieten. Maar ik ken mezelf. Binnenkort ga ik wéér op zoek naar iets groots. En dan moet er wel ruimte voor zijn. De olifant gaat daarom over een tijdje naar een vriendin die naar een groter huis gaat verhuizen. Haar lief weet dat nog niet, dus tegen die tijd kunnen zij het lekker hebben over de olifant in de kamer.

(Zoek jij zo’n olifant? Ze worden ook op Marktplaats aangeboden, zoek daarvoor met ‘rotan olifant’.)

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers