Een bonbonnière waar snoep nog aantrekkelijker van wordt

Ik ben nog steeds een beetje high terwijl ik dit schrijf. Want terwijl ik deze set fotografeerde, vulde de woonkamer zich met de chemische lucht van suikers en e-nummers. (Dus als je vreemde zinsconstructies of spelfouten in deze tekst tegenkomt, dan weet je waar het aan ligt.)

Zakken vol snoep

De (inmiddels) vierjarige mocht kiezen wat we op haar verjaardag gingen doen en eten. Ze koos voor high van de suiker door de tuin rennen. Een goede keus. Ik had me pas echt zorgen gemaakt als ze naar een kamerconcert van Gustav Mahler had gewild en naderhand oesters had willen eten.

Enfin, onze kasten waren dus best wel gevuld met het snoep dat ze op haar verjaardag allemaal ging eten. En aangezien ik deze etagère toch wilde fotograferen, kwam dat best goed uit. De rest van het jaar kiezen wij er namelijk voor om (puur uit zelfbescherming) de zakken snoep in huis tot een minimum te beperken. Wat trouwens ook geldt voor chips (geef mij een zak chips en ik beken al mijn zonden, ook degene die ik niet begaan heb).

Vintage etagère

Ik viel voor deze etagère (mag het eigenlijk zo heten? Het is misschien meer een bonbonnière?) door het geschulpte randje. Ik schreef in mijn vorige blogpost op vtwonen over chinoiserie al over mijn liefde voor geschulpte randjes (vandaar dat onze hal ook lange tijd op een ijssalon leek).

Porseleinen voetje

Het voetje onder het schaaltje stelt me voor een raadsel: het is er duidelijk later onder gelijmd, maar op internet is er geen webwinkel te vinden die losse, porseleinen voetjes aanbiedt. Zo’n verhoginkje kan een mooi kringloopschaaltje namelijk net iets extra’s geven, als je bijvoorbeeld op een mooie (en betaalbare) manier snoep wil presenteren.

Dus als jij nu weet waar je zo’n voetje van porselein kan kopen, laat het dan weten. Anders zou een simpel eierdopje van wit porselein wellicht uitkomst kunnen bieden. Oh en trouwens: je hoeft natuurlijk niet steeds zoetigheden te bewaren in je bonbonnière. Bij ons doet hij de rest van het jaar, heel correct, dienst als fruitschaal!

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers