Een urban jungle met tweedehands bloempotten

De kringloop is bij uitstek een plek om gave bloempotten te scoren. Eigenlijk koop ik nooit een bloempot bij een tuincentrum. Het aanbod in de kringloop is niet alleen gevarieerder, bloempotten zijn er goedkoop en je vindt altijd wel een leuk exemplaar. Wat vooral prettig is als je buit voor de rest nogal armoedig is.Bloempot en planten op gele kast

Bloempot en planten op gele kast

Bloempot en planten op gele kast

Bloempotten

Ik bezocht een kringloopwinkel waarvan ik weet dat ze er een enorme bloempottenafdeling hebben. Bij die kringloop zelf hebben ze duidelijk geen idee wat voor waarde die afdeling voor mij heeft, hij wordt namelijk half in beslag genomen door de opslag van dozen die nog uitgepakt moeten worden. Dit resulteert nogal eens in een Tantaluskwelling waarbij ik aan de andere kant van de dozenzee een bloempot zie staan waar ik nooit of te nimmer bij ga komen. Bij mijn laatste bezoek bleek de vloer van de afdeling ook nog deels uit een liftsysteem te bestaan dat ineens uitgeklapt werd. Ik waande mij bijkans Lara Croft in het computerspel Tomb Raider, met al die obstakels. Maar dan wel een Lara zonder hotpants of die andere eigenschappen waar ze zo beroemd om is (haar vlechten).

Hangplant

Een bloempot waar ik wél bij kon, is degene die je hier op de foto ziet. Officieel is het een hangpotje, dus ook de onderkant van de pot is versierd. In eerste instantie wilde ik de pot gewoon ophangen tot ik me realiseerde dat het ‘tuimeleffect’ dat hij krijgt als je hem neerzet eigenlijk juist zo grappig is. Ik zette er een hangplantje in (een Ceropegia Woodii of Chinees Lantaarnplantje), waarbij ik een bijzonder meditatief uurtje heb gespendeerd aan het ontwarren van zijn stengels.

Heb je dus groene vingers en vind je het oppotten (of ontwarren) van planten net zo rustgevend als ik, dan is ook de tuinafdeling van de kringloopwinkel een bezoekje waard. Mocht je je eens een middagje Lara Croft willen voelen en nog ergens een hotpants achterin de kast hebben liggen, laat het me dan natuurlijk ook weten. Dan stuur ik je het adres van de kringloop waar dat mogelijk is.

Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers