Rotan aan de muur en planten in manden

Al vanaf mijn allereerst blogpost voor vtwonen wilde ik iets doen met die gevlochten rieten mandjes die in groten getale bij de kringloop liggen. Juist omdat ze altijd ruim voorradig zijn en om die reden schreeuwen om een (gestylede) toepassing. Ruim 48 (!) blogposts later komt het er dan eindelijk van.

Wennen

De ironie wil dat rotan in dat tijdsbestek hartstikke populair geworden is en het zelfs al bijna zinloos voelt om er nog iets mee te doen. Ik ben echter geen early adopter, dus ik moest nogal wennen aan dat rotan. Hoe mooi ik het ook bij anderen vind staan, een woonitem moet bij je passen. Anders zal het integreren ervan in je interieur altijd voelen alsof je een jas draagt waarvan het kaartje in je nek kriebelt. Of zoiets. Hoe dan ook, allemaal redenen waarom ik maar niet met die dingen aan de slag ging. Tot nu.

Perfecte match

Want dat rotan gaat namelijk geweldig samen met het nieuwe donkere kleurenpalet dat op zijn beurt weer zo goed combineert met pastels. Een tijdje geleden gaf ik onze hal een make-over met kleur van het jaar Heart Wood en verfde daarbij het kastje dat op die muur hing donkergroen. Dat bleek de perfecte basis om te spelen met een combinatie van pastels, maar ook met donkere kleuren zoals wijnrood en bruin. En toen durfde ik het eindelijk aan om eens iets met rotan te doen. (Niet dat je failliet gaat aan het aanschaffen van mandjes bij de kringloop, maar die stroom meuk die ons huis inkomt moet toch minimaal op korte termijn een bestemming krijgen anders gaat mijn Lief – geheel terecht – muiten.)

Klein budget, groot resultaat

Het leuke is: je hebt met een piepklein budget direct een gaaf resultaat. Combineer manden voor planten (let er wel even op dat de manden vaak niet waterdicht zijn) met gekleurde of terra cotta bloempotten, of kies de mooiste mandjes bij de kringloop en hang ze aan de muur. Combineer ze in een neutraal palet met (blank) hout, veel planten, in een bohemian stijl of met donkere kleuren en/of pastels.

Pinterest

Je kan er veel meer kanten mee uit dan je misschien denkt (of dan ik in ieder geval dacht). Ik verzamelde de mooiste ideeën voor je op het vtwonen loves vintage Pinterest bord, je kan ze hier bekijken!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers