Kringloopspullen die je interieur karakter geven

Deze vaas was nogal een twijfelgeval bij het samenstellen van een lijstje van potentiële onderwerpen voor mijn posts voor vtwonen. Het is namelijk wel écht een glazen Eiffeltoren en alleen op papier klinkt dat al zo tacky dat de verleiding om hem te kwalificeren als ongeschikt blogmateriaal groot is.Eiffeltoren vaas

Eiffeltoren vaas

Kitch

“Maar hij is toch een keer meegekomen na een kringloopbezoek?” hoor ik je denken. Klopt. Ik heb namelijk ook een kant die valt op kitsch. Zoals je hier al een keer kon lezen, vind ik dat kitsch best mag, zeker als het van glas is. Glas is bescheiden en kan daarom qua kitsch best wat hebben.

Luchtverfrisser

Toch had ik best spijt toen ik ermee thuis kwam. Niet om de voor de hand liggende reden, maar omdat er iets luchtverfrisserachtigs in deze glazen Eiffeltoren gezeten bleek te hebben. Ook met luchtverfrissers is niets mis, maar wel als ze je hele woonkamer overnemen. De Eiffeltoren was op dat moment dichterbij een enkeltje glasbak dan bij een blogpost. Gelukkig bleek hij goed uitspoelbaar en waren we van de lucht in huis verlost.

Karakter

Ik zette het ding op tafel met een akelei uit de tuin en vond hem ineens eigenlijk hartstikke leuk. Kijk, je kan alle woon- en trendconventies volgen en nooit een glazen Eiffeltoren mee naar huis nemen. Maar juist dit soort grappige/gekke/kitscherige/leuke (al zullen de meningen daarover verdeeld zijn) items maken een interieur nu juist zo persoonlijk. Kringloopspullen met een twist geven je huis karakter. Ze weerspiegelen de persoonlijkheden van de bewoners.

Wat die glazen Eiffeltoren over mijn persoonlijkheid zegt, hou ik wijselijk in het midden. Want wat zegt het, om te beginnen, over een persoon die ooit in Parijs was en als souvenir een fles Eiffeltorenluchtverfrisser meebracht…?

Over Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, de tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers