Kinderkamer met de kleine kwal en Sally het nijlpaard

Met het risico om als hangende plaat gesleten te worden, benadruk ik toch nog maar eens hoe leuk kinderkameraccessoires voor het interieur in het algemeen zijn. Ik heb een dochter van bijna 3, maar al lang voor zij er was stond mijn huis vol met kinderkameraccessoires en was de speelgoedafdeling in de kringloop één van mijn favoriete afdelingen. Ik sleep er tot op de dag van vandaag de meest verrassende, vrolijke zooi vandaan.kinderkamer Oh Marie!Keuken nijlpaard Oh Marie!kinderkamer Oh Marie! neon bedstoel kussen oh mariekinderkamer Oh Marie! nijlpaard stoel

Met andere ogen

Accessoires ontworpen voor kinderen zijn gewoon zo vrolijk. En ze herinneren me er, nu ik ze door de ogen van onze dochter zie, nog eens extra aan hoe vriendelijk en licht de wereld nog is als je 3 bent.

Magie en werkelijkheid

In haar wereld lopen magie en werkelijkheid dwars door elkaar heen, zonder dat daar een verklaring voor nodig is. Laten grote mensen zich van hun beste kant zien, zwaaien ze naar je, trekken ze gekke bekken naar je in de rij van de kassa en zijn ze oprecht geïnteresseerd in je lege slakkenhuizenverzameling. Doen dieren je schaterlachen en deel je vanzelfsprekend je boterham met de cavia’s op de kinderboerderij. Zijn stenen en stokken je allergrootste schatten. Net als dode insecten trouwens. En is een kussen in de vorm van een spook een kwal en blijf je het stug zo noemen. Ik bedoel, je bent 3 jaar en expert op het gebied van kwallen, want het aquarium in de dierentuin is je allerliefste lievelingsplek. De rest van de dieren kunnen je eigenlijk, om heel eerlijk te zijn maar weinig boeien, op de stokstaartjes na dan. Dat dat houten nijlpaard een nijlpaard is, daar kan je wel inkomen, zolang je hem de ene dag maar Sally en de volgende dag Bliksem mag noemen, naar je lievelingskarakters uit Cars.

Door het hele huis

Alleen al om te zien welke deurtjes er in haar hoofdje opengaan als ze iets ziet dat haar aanspreekt, maakt het meer dan de moeite waard om dergelijke zaken aan het interieur toe te voegen. En verplaats ik zulke accessoires dus door het hele huis. Haar belevingswereld beperkt zich immers ook niet alleen tot haar slaapkamer.

Favorieten

Kussen ‘Little Ghost’ is van Roommate, het nijlpaard (waarop met krijt geschreven kan worden) is van Kay Bojesen. Beiden komen uit de vtwonen shop.

Stoel met een verhaal

Aan de zachtgele Eames RAR hangt trouwens ook nog een grappig verhaal: ik kocht hem recent via Marktplaats van iemand die ooit via vtwonen een Forbo-vloer won. Haar huis én de stoel stonden in een reportage daarover in een editie van vtwonen van december 2010!

Shoppen in de stijl van

kussen en nijlpaard kinderkamer

Kussen van Roommate, nijlpaard van Kay Bojesen.

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers