Een gieter op elke verdieping

Jaren, jaren en nog meer jaren geleden kocht ik een gieter in de opruiming bij Expo. Nu heb ik drie gieters in de woonkamer en eentje boven. Oeps.
oh marie gele gieteroh marie gele gieter plantjeoh marie gele gieter roze bankoh marie blauwe gieter kast

De bruine gieter

Het was een bruine gieter, maar praktisch (en geldbewust) als ik toen al was, kocht ik hem. En oké, ondanks die poepkleur was hij best designachtig om te zien, wat me beter leek dan een gieter van het tuincentrum. Mijn voorliefde voor zaken met een hoog-esthetische waarde was duidelijk nog in ontwikkeling, mijn liefde voor kleine prijzen zeker niet. De bruine gieter is nog steeds in gebruik, als staat hij netjes opgeslagen achterin een kast. Toch mag het mijn verzamel- en opruimwoede een wonder heten dat hij überhaupt nog nooit is afgedankt.

Een gieter op elke verdieping

Nu mijn verzameling planten zich over het hele huis heeft uitgebreid leek het me wel handig om op iedere verdieping een gieter tot mijn beschikking te hebben. Ze zijn in allerlei soorten en maten gefabriceerd en (en deze mening is natuurlijk vreselijk vooringenomen) daarom veel leuker om bij de kringloop te vinden dan om er maar gewoon een te kopen.

Gieter zoektocht

Zoals dat gaat met zaken die op je schattenradar komen te staan, vond ik eerst het gele exemplaar. Hij ziet eruit alsof hij al 10 levens geleefd heeft, maar zijn vorm… die is prachtig. Ik schoof er in ieder geval mijn principe om geen spullen mee te nemen die al te ver heen zijn, direct voor aan de kant. Ik spoot hem wel geel, met die fantastische, direct dekkende en supersnel drogende spuitverf van Edding.

Tijdens mijn Instagram Stories kringloopdag voor vtwonen (wat was dat leuk om te doen!), vond ik het blauwe exemplaar. Ik heb nu welgeteld drie gieters in de woonkamer staan en welgeteld één hele boven. Maar ja, ze staan zo mooi op hun huidige plekjes. Ik denk dat we gerust kunnen concluderen dat mijn liefde voor esthetiek mijn praktische kant inmiddels ruimschoots heeft ingehaald.

Plant inspiratie

Zoek je meer plant(verzorgings)inspiratie? Mijn grote favoriet van dit moment is het Urban Jungle Bloggers boek geschreven Judith en Igor. Geen saai, stoffig plantenboek, maar een waarvan je direct zin krijgt je eigen urban jungle te starten. Marij, wiens huis voor het boek gefotografeerd werd, schreef erover in deze blogpost.

Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers