Snelle stylingtip: moois voor (bijna) niets

Op 4 september kwam de nieuwe special Stylen in 1 dag van vtwonen uit. Een magazine bomvol inspirerende stylingtips waarmee je vooral in weinig tijd, een groots effect kan bereiken. Als interieurliefhebber is het fenomeen ‘veranderdrang’ mij maar al te bekend… Het is soms om moe van te worden maar tegelijkertijd ook weer heel leuk om altijd wel iets te doen te hebben in huis! Het is tenslotte mijn hobby en inmiddels ook mijn werk (al voelt het vaak helemaal niet als werk)! Als jij net als ik regelmatig last hebt van veranderdrang, dan is deze special echt perfect voor je. Of als je net even geen inspiratie meer hebt maar wel graag iets zou willen omgooien in huis. Even lekker bladeren door dit magazine met een kop koffie en je bent gegarandeerd opnieuw geïnspireerd!

Moois voor (bijna) niks

Ook ik liet mij inspireren door de vtwonen special ‘Stylen in 1 dag’. Er staan een hoop leuke en originele ideeën in, maar de rubriek ‘moois voor (bijna) niets’ sprak mij onmiddellijk aan. Als ik namelijk iets leuk vind, is het wel van niets weer iets moois te maken. Ik haal er ontzettend veel plezier uit om met minimale kosten een maximaal effect te bereiken. Ik zou mezelf zeker niet zuinig noemen, maar ik geniet wel heel erg van het vinden van mooie schatten bij de kringloop, op een rommelmarkt of gewoon in de natuur of op straat!

Ook met hele eenvoudige spullen die je in huis hebt liggen, kan je soms erg verrassende dingen doen! Deze stylingtips inspireerden mij om met een ander oog te kijken naar dingen die (bijna) niets kosten en binnen handbereik zijn.

Naar buiten

Eerst en vooral ging ik naar buiten om op jacht te gaan naar bijvoorbeeld mooie takken, bladeren of misschien wel een verdwaalde veer… Als je goed kijkt, kan je zomaar iets heel bijzonders tegenkomen! Daarbij zorgt dat gespeur buiten ook voor een portie ontspanning, nooit verkeerd.

Aan de kant van de sloot kwam ik dit mooie siergras met pluimen tegen waarvan ik een paar takken mee naar huis nam. Na wat Google-werk kwam ik de naam Cortaderia tegen, maar 100% zeker ben ik niet… Prachtig zijn ze wel, dat is zeker! Met een paar van die pluimen in een (kringloop)vaas kan je al een mooie setting stylen bovenop een kast bijvoorbeeld. Kijk dus eens wat je buiten tegenkomt tijdens een wandeling door je buurt, een park of in het bos! En neem voor de zekerheid een kniptangetje mee…

Deksel als lijst

Een ander idee dat ik kreeg was om een paar kartonnen deksels (bijvoorbeeld van een schoenendoos) te gebruiken als een soort fotolijst. Ik had nog wat mooie souvenirs liggen uit Zuid-Afrika, waaronder deze takjes die ik vond op het strand. Deze takjes hebben zo’n mooie golvende vorm omdat ze door de wind en het zand zijn geslepen, zo bijzonder! Deze wilde ik gebruiken voor in de lijsten, maar om de takjes mooi uit te laten komen, creëerde ik een achtergrond in een contrastkleur met wat kleurtesters van Levis. Die koop je voor bijna niets bij de bouwmarkt en je hoeft ze natuurlijk niet per se te gebruiken op je muur! De takjes plakte ik vast met wat secondelijm en ik hing de lijsten op met wat dubbelzijdig tape. Zo hebben mijn souvenirs gelijk een mooi plekje want die blijven vaak ook maar ergens in een doosje liggen… Je kunt natuurlijk ook een mooie kaart of poster in het deksel plakken!

Hopelijk raak jij door mijn blogpost en door deze special ook geïnspireerd om zelf lekker aan de slag te gaan thuis. Een wat kleiner budget hoeft je er zeker niet van te weerhouden!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kan met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers