Het voorjaarshuis van blogger My Attic

Hij is er weer, de geweldige winactie van vtwonen om de complete & gloednieuwe inrichting voor jouw voorjaarshuis t.w.v. 10.000,- te winnen! Heb je vorig jaar toevallig ook meegedaan en ben je niet in de prijzen gevallen? Dan is dit nu jouw moment voor een tweede kans!voorjaarshuis blogger my atticplanten voorjaarshuis blogger my atticplanten voorjaarshuis blogger my attic

Zo werkt het

Ken je de actie nog niet? Nouja, het is eigenlijk vrij simpel; je mag heerlijk rondstruinen in de vtwonen-shop, alle producten die op jouw wishlist staan verzamelen en op 19 maart aan jouw speciale voorjaarslijst toevoegen, maar dan uiteindelijk wel exact uitkomen op 10.000,-! Best wel een klusje inderdaad, maar die prijs! Die is natuurlijk belachelijk gaaf! Heb je besloten een poging te wagen? Where to start?! Ik geef je in deze blog een aantal tips om je een soort houvast te geven wanneer je deze uitdaging aangaat.

Zonder groen geen voorjaarshuis

Wanneer ik denk aan mijn eigen droomvoorjaarshuis, dan komen er al wat wensen naar boven borrelen… Als echte groenliefhebber mogen er in mijn voorjaarshuis natuurlijk absoluut geen planten ontbreken! Groen in huis geeft mij wel echt het ultieme voorjaarsgevoel, helemaal in combinatie met mijn favoriete kleuren van het moment: okergeel, donkergroen, donkerblauw en ‘a touch of gold’.

Met deze prachtige manden uit de shop, creëerde ik een botanisch hoekje naast mijn nieuwe okergele fluwelen bank. Echt een fijne combi vind ik dit! Ik vind het erg leuk om te variëren met manden en (retro) bloempotten om hiermee een spannende mix te creëren. Je zou het ‘where retro meets boho’ kunnen noemen? Helemaal leuk zijn deze manden op pootjes waarmee je in hoogte en kleur kunt variëren.

De tuin in

Naast groen in huis, zou ik aankomend voorjaar ook erg graag mijn tuin aan willen pakken. Vooral rond deze tijd is het natuurlijk nog een trieste bedoening aangezien er nog niet zoveel in bloei staat. Dus ook veel groen in de tuin graag! Daarbij zou ik mijn tuin graag helemaal afstylen met kleurrijke kussens, mooie plaids, een gezellig eethoek… Maar genoeg over wat ik allemaal zou willen!

De tips

Om te beginnen zou ik voor mezelf nagaan welke ruimte in huis je het liefst als eerste aan zou willen pakken. Maak voor jezelf bijvoorbeeld eerst een top 10 van prioriteiten in je huis die je zou willen veranderen. Werk deze top 10 stap voor stap af, loop desnoods even rond in huis en maak aantekeningen. Dit lijstje kan bijvoorbeeld een leidraad zijn bij het samenstellen van jouw voorjaarshuis.

Begin bij het begin

Daarnaast is het natuurlijk een flink bedrag, dus met allemaal gezellige accessoires kom je in eerste instantie niet zover. Begin daarom eerst met de basis, zoals een nieuwe kleur op de muur of gordijnen. De volgende stap is dan het kiezen van de grotere meubels, zoals een mooie nieuwe bank, vloerkleed, bed, eettafel en kasten. Daarna kan je gaan nadenken over verlichting: wat voor soort licht wil ik in welke kamer? Zo, dat tikt al lekker aan!

Finishing touch

En nu misschien wel het leukste gedeelte: de aankleding en decoratie! Als het goed is heb je nog een mooi budget over om helemaal los te gaan met accessoires voor de finishing touch. Maak een selectie van mooie sierkussens, plaids, servies, beddengoed, kookgerei, planten inclusief bloempotten en manden, opbergers etc. Vergeet ook de aankleding van je muren niet! In de shop zijn prachtige posters, siertegels, spiegels, muurkleden en magneetborden te vinden. Als je nog zoekende bent welke sfeer je neer wilt zetten, maak dan vooraf eerst een moodboard dat als leidraad fungeert voor jouw voorjaarshuis.

Go for it!

Ik zou zeggen: go for it! Het is even puzzelen, maar stel je nou voor dat jij net die gelukkige bent… Hopelijk ben je een beetje geholpen met de bovenstaande tips, succes!

Hieronder zie je mijn 10 favoriete producten uit de shop. Hierin komen alle elementen terug waar ik zo van hou: diepe & rijke kleuren en materialen, grafische prints (in het kussen), retro invloeden (bureaulamp & bloempot), goud als accent en natuurlijk groen in planten maar ook in kleur.

verlanglijstje voorjaarshuis stijl van my attic

Vaas van &k Amsterdam, bloempot van Bloomingville, tafel van Imbarro, bloempot van Handed by, tafellamp van House Doctor, plaid van Madam Stoltz, kussen van Fluffy Herringbone, bank van Pols Potten, wandrek van Nordal.

Over Marij van My Attic

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers