The Green Bar: groene hotspot voor planten in een fles

Begin juni bezocht ik het persevent van het nieuwe concept The Green Bar in Den Bosch. In de uitnodiging werd nog niet al te veel verklapt over de inhoud van dit concept, dus ik was erg nieuwsgierig. Dat het iets met planten te maken had, was door de naam al wel te verwachten natuurlijk, maar verder?

Dagje Den Bosch

Samen met een vriendin plande ik een gezellig dagje Den Bosch met als eerst een bezoekje aan Werk aan de Winkel, de groene conceptstore van Nicolette Kempers. In deze leuke conceptstore vol planten, lifestyle artikelen en gifts, bevindt zich namelijk The Green Bar.

Een bar voor planten

Dat het ook daadwerkelijk een bar zou zijn, had ik gek genoeg weer niet verwacht. Maar voorspelbaar was het zeker niet! Aan deze toffe bar kun je namelijk ter plekke een terrarium, ecosysteem of hydrocultuur naar jouw wens bestellen die terwijl je meekijkt voor je wordt klaargemaakt!

Maar dat is nog niet alles… Het barconcept wordt namelijk op originele wijze doorgevoerd, want je krijgt jouw ecosysteem of hydrocultuur bijvoorbeeld in een glazen drankfles of een drankglas! Bestel je een Bloody Mary, dan krijg je een rood-groen gekleurd ecosysteem in een wodkafles. En voor degenen zonder groene vingers is er bijvoorbeeld de ‘Desperados’. Ook vind je in de winkel andere leuke groene gadgets, zoals een ‘kurktuintje’. Jawel, een minituintje in een kurk!

Hydrocultuur, wat is dat eigenlijk?

Bij hydrocultuur laat je planten wortelen en groeien in water, dus zonder aarde. Aan het water voeg je een klein beetje plantenvoeding toe en je hebt er eigenlijk maar weinig omkijken naar! De wortels dienen goed schoongespoeld te zijn, anders heb je kans dat ze gaan rotten in het water.

Er wordt bij hydrocultuur gebruikgemaakt van bronwater in plaats van kraanwater vanwege de mineralen die in het bronwater zitten. Nicolette heeft met haar liefde voor planten en haar opleidingen in bloemsierkunst en plantenteelt, veel ervaring met het experimenteren en kweken van planten. Bij haar ben je dus aan het goede adres voor een goed samengestelde hydrocultuur! Ook wij kregen een hydrocultuur in een klein flesje mee naar huis. Daarnaast nam ik nog een glazen bol met dennentak mee naar huis, zo leuk!

Terrarium in een rumfles

Niet veel later kreeg ik van Nicolette nog een terrarium in een rumfles toegestuurd. Kun je je voorstellen wat een geduld het moet kosten om zo’n mini tuintje te maken in een fles met zo’n kleine opening? Dit plantje heeft voorlopig nog genoeg ruimte om te groeien. En ik hoef er alleen maar naar te kijken, hoe fijn is dat?

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers