Trend gespot in plantenland: Patterned Plants

Volgens Pinterest is de nieuwste trend onder kamerplanten in 2018 ‘Patterned Plants’, oftewel; planten met een bijzonder patroontje. Dat de groene trend doorzet in 2018 is geen verrassing, we zijn nog lang niet klaar met planten!

Bijzondere kamerplanten

Wat wel opvalt, is dat we nu vaker gaan voor een bijzondere kamerplant. De ontwikkelingen in het kweken van nieuwe plantensoorten is in volle gang, want kwekers en tuincentra willen blijven vernieuwen en verrassen. Ook zie je tegenwoordig weer veel kamerplanten terugkomen die in de tijd van onze ouders al hot waren.

Calathea

Een goed voorbeeld van een plant met bijzondere bladeren is de Calathea die je in ontzettend veel verschillende soorten kunt krijgen. De ‘Calathea Ornata’ heeft bijvoorbeeld een prachtig gestreept blad met hele fijne lijnen, bijna penstrepen. De ‘Calathea Medaillon’ heeft juist weer dikkere lijnen die met de kwast lijken te zijn aangebracht. Met deze bijzondere kamerplant, die ’s nachts ook nog zijn bladeren naar binnen vouwt, zit je dus goed in 2018!

Begonia Maculata

De andere plant die je ziet op de foto’s is de ‘Begonia Maculata’, ook wel bekend als de ‘Polkadot Begonia’ vanwege zijn stippenpatroon op de bladeren. Deze kamerplant past dus ook perfect bij deze trend. Ik vind hem prachtig met het speelse stippenpatroon en rode kleur aan de onderkant van de bladeren! Allesbehalve doorsnee planten op deze kast dus…

Meer mooie patronen

Er zijn hiernaast nog genoeg andere kamerplanten met mooie patronen. Loop een uurtje rond door het tuincentrum en je wordt gegarandeerd geïnspireerd door alle vormen, structuren, kleuren en patronen die je tegenkomt.

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag, want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers