Van letterbak naar plantenbak

Ik vind het altijd erg leuk om iets ergens anders voor te gebruiken dan waar het oorspronkelijk voor is bedoeld. Zo gebruik ik bijvoorbeeld pannen of theekopjes als bloempotten, maar ook een theekastje als nachtkastje of een kruk als plantenstandaard. Het is eigenlijk een kwestie van creatief omgaan met de spullen die je al hebt of tegenkomt.

Vintage letterbak

Laatst vond ik bijvoorbeeld een prachtige ronde letterbak. Aan de achterkant waren de potloodlijnen nog te zien die de maker had gebruikt als uitgangspunt voor dit zelfmaakproject. Geen idee hoe oud deze letterbak is, maar de maker was in ieder geval een trendsetter! Hoewel deze letterbak ook erg leuk is aan de muur met wat kleine schatten erin, besloot ik hem nu te gebruiken als plantenbak. Ophangen kan tenslotte altijd nog!

Miniplanten

Gelukkig kun je tegenwoordig hele kleine plantjes in allerlei soorten en maten vinden die perfect passen in een letterbak. Ik verzamelde een paar vetplantjes en mini-cactusplantjes en verdeelde deze over de vakjes. Natuurlijk is zo’n ronde letterbak niet iets wat je vaak ziet, maar een ouderwetse rechthoekige letterbak kan natuurlijk ook heel goed werken als een soort plantenbak voor miniplantjes.

Ronde letterbak

Wil je nou ook zo’n ronde letterbak? Ik zeg een leuke zelfmaker? Moet je wel zin in hebben natuurlijk… Een rond dienblad met een hoge rand zou in principe ook goed kunnen werken voor ongeveer hetzelfde effect.

Nieuw jaar, nieuw interieur?

Mijn nieuwe plantenbak kreeg een plaatsje op de salontafel. Nu alle kerstversiering weer is verdwenen, probeer ik onze huiskamer toch nog gezellig te houden met wat extra decoratie. Zoals natuurlijk plantjes, maar ook kaarsen of wat extra verlichting. Het is altijd zo leeg wanneer de kerstboom is verdwenen vind ik. Daarentegen is het ook wel weer lekker om alles weer op te ruimen en opnieuw te kijken naar je interieur. In januari gaat het vaak gelijk alweer kriebelen en komen er weer nieuwe ideeën naar boven borrelen. Ik ben daar vast niet de enige in…

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers