Let it Grow’s Greenhouse Festival

Afgelopen zondag vond het Greenhouse Festival plaats in Amsterdam. Als echte groenliefhebber moest ik hier natuurlijk bij zijn! greenhouse festivalgreenhouse festival groen plantengreenhouse festival planten groen urban junglegreenhouse festival planten groengreenhouse festival planten groen

Tropische jungle

Ik sprak af met een vriendin bij het Transformatorhuis van de Westergasfabriek waar het festival plaatsvond. Bij binnenkomst waanden we ons in een tropische jungle door al het groen om ons heen. Ik zag een aantal bekende namen, zoals Wildernis, Pikaplant en Ogreen, maar ook een hoop voor mij nog onbekende namen en merken. Leuk!

Let it Grow

Het festival werd georganiseerd door ‘Let it Grow’ (initiatief van Royal FloraHolland), een platform dat (kleine) ondernemers de mogelijkheid biedt hun groene ideeën, idealen en concepten tot leven te brengen. Zo steunde Let it Grow zeven startende ondernemers voor vijf maanden lang door hen werkplekken te bieden, toegang te geven tot hun netwerk, events te organiseren, en hen financieel te steunen. Het doel van dit groene festival was om de bezoekers te laten ervaren hoe bloemen en planten bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven in de stad. Een geweldig initiatief, toch?

Van plantenmuseum tot bloemenpluktuin

Er was van alles te zien en te doen op het Greenhouse Festival. Zo kon je bijzondere planten bestuderen in het plantenmuseum, een sieraad van bloemen maken in de workshop van Klavertje Vijf en het ontwerp bekijken van kunstenaar Elspeth Diederix voor een gloednieuwe bloemenpluktuin in Amsterdam. Ook kon je luchtzuiverende planten bewonderen bij Ogreen, shoppen bij Wildernis & Sprinklr, groen eten bij Grown en Bloesembar en ga zo maar door.

Groene technologie

Ook de ontwikkelingen in technologie in combinatie met groen werden getoond tijdens dit festival. Living Light bijvoorbeeld; ontwerper Ermi van Oers ontwikkelde voor haar afstudeerproject een lamp die zijn energie haalt uit het fotosynthetische proces van de plant. Door de plant zachtjes te strelen, gaat de lamp branden. Heel bijzonder om dit zelf ook even uit te proberen! Ook favoriet waren de LED-lampen van Bulbo. Deze lampjes zorgen ervoor dat je planten het hele jaar door de juiste hoeveelheid natuurlijk licht op kunnen nemen.

Op naar de volgende editie

Ik vond het een verrassend en leuk festival waar ik weer een aantal inspirerende nieuwe groene pioniers heb leren kennen! Grote kans dat het Greenhouse Festival nog eens plaats zal gaan vinden aangezien de eerste editie ontzettend goed is bezocht!

Over Marij van My Attic

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers