DIY plantenstandaard van plastic

Social media heeft zijn leuke en minder leuke kanten, vind ik persoonlijk dan… Over die minder leuke kanten ga ik het nu niet hebben want wat hey, wat doe je eraan? Ik heb het dus liever over de leuke kanten van social media zoals Instagram. Naast het feit dat ik via Instagram best wat hele leuke mensen heb leren kennen met dezelfde interesses en passies, word ik er ook nog dagelijks door geïnspireerd! Fijn is het om accounts te volgen van creatievelingen met hun eigen unieke stijl die bijna dagelijks hun best doen om zelf mooie content te maken.

joelixjoelix

Zo’n fijn account is bijvoorbeeld die van Judith, 1 van de oprichters van Urban Jungle Bloggers en woonachtig in een heel bijzonder en mooi licht huis vol planten, kringloop- en rommelmarktvondsten en mooi design. Zij deelde kort geleden namelijk een post met daarop een zelfgemaakte “totem” voor haar Monstera stekje die ze meenam uit Bussel. De totem maakte ze van oude en nieuwe keramieken schalen en kommen. Zo eenvoudig maar zo origineel! Dit plaatje bleef onbewust in mijn hoofd zitten…

Plantentotem

Toen ik deze week een kleine brainstorm met mezelf had voor mijn volgende blogpost, kwam ik op het idee om mijn eigen plantentotem te maken. Vanzelfsprekend was dit gelijk een excuus om een bezoek te brengen aan de kringloop in mijn woonplaats. Ik verzamelde hier verschillende vormen van plastic (lekker low budget) en nam ze mee naar huis. In hun originele staat waren deze plastic bakjes en asbakken niet zo fotogeniek dus kregen ze een ander kleurtje. Eerst gaf ik de plastic vormen een laag met primer. Daarna gebruikte ik spuitverf (van het merk Edding) in frisse pastelkleuren.

Stapelen maar

Ik probeerde verschillende composities uit voor de totem (of plantenstandaard) totdat ik tot een mooie compositie kwam. In de bovenste kom zette ik een Calathea en mijn eigen plantentotem was gecreëerd! Je kunt de vormen aan elkaar vastlijmen met secondelijm maar ik liet ze los op elkaar zitten omdat ik ze later ook nog op een andere manier wilde uitproberen.

Plastic fantastic

Los van elkaar zijn de plastic bakjes en kommetjes namelijk ook erg leuk om te combineren met planten. Ik maakte dus nog een tweede compositie met de bakjes los van elkaar die als een soort onderzetters voor de planten dienen. Zo’n goedkoop stukje plastic kan er met een laagje verf opeens best chique uitzien toch?

Bedankt Judith voor de inspiratie!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers