Stylen met bladeren van papier

Een aantal weken geleden bezocht ik voor het eerst Villa Augustus in Dordrecht samen met mijn zus. Ik zag online regelmatig leuke plaatjes en verhalen voorbijkomen van deze bijzondere plek en nu was het dan eindelijk tijd om het eens met eigen ogen te bekijken. Wat een fantastische plek!

Villa Augustus

In Villa Augustus kun je slapen, dineren, lunchen, ontbijten, shoppen en heerlijk dwalen door de grote tuin vol zelfverbouwde groenten en kruiden. Echt een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen en inspiratie op kunt doen! Wij genoten eerst van een uitgebreide brunch in het restaurant en namen daarna nog lekker de tijd om rond te kijken en te neuzen in de shop…

Keuzestress

In de kleurrijke shop (ook wel markt genoemd) word je omringd door bijzondere spullen waar je ontzettend hebberig van wordt! Mijn zus en ik kregen er eigenlijk een beetje keuzestress van, hier moest toch iets gekocht worden?! Dat is natuurlijk onzin, van alleen kijken kun je ook heel blij worden…

Maar ik ging uiteindelijk toch met een mooi boek de deur uit. Ik liep namelijk tegen het boek ‘Bladeren’ aan van Studio ROOF. Een DIY stylingboek vol met gekleurde bladeren in allerlei vormen die je zelf uit kunt knippen. Met deze bladeren kun je van alles doen en maken waarvoor ook erg mooie inspiratie wordt gegeven in het boek. Gebruik de bladeren bijvoorbeeld om de eettafel mee te versieren, maak een slinger, stop ze in een lijstje of decoreer er je cadeautjes mee!

Aan de muur

Ik knipte de meeste groene, blauwe en lichtgrijze bladeren uit, een heerlijk therapeutisch werkje waar je wel wat geduld voor nodig hebt. Op de bladeren zijn ook nog vouwlijnen aanwezig waardoor je ze nog meer kunt laten leven. Eenmaal uitgeknipt gaf ik de bladeren van papier een plekje aan de muur in onze slaapkamer. Met stukjes washi tape plakte ik ze op de muur en maakte een soort botanische collage. Een hele leuke manier om een kale muur mee op te leuken zonder dat er geboord of gehamerd moet worden!

Boeket van papier

Een andere leuke manier om de bladeren van papier te gebruiken, is door ze in een vaas te zetten. Wel moet je ze eerst verstevigen met ijzerdraad, anders hangen ze er ook maar zo slapjes bij. Ik plakte een stuk ijzerdraad vast aan de achterkant met kleine stukjes plakband en stopte een aantal bladeren in een marmeren vaas. Weer eens wat anders dan echte bladeren of bloemen! En dit boeket kun je zo lang laten staan als je maar wilt!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers