Prins(es) op de erwt

Een woonkamer die ingepalmd wordt door de kleintjes, welke ouder heeft daar vroeg of laat geen last van? Liefst van al houden we die ruimte speelgoedvrij maar… we moeten realistisch blijven natuurlijk. Kinderen blijven kinderen, en dat is uiteraard belangrijker dan een volledig clean interieur!

Boekjes lezen en televisie kijken doen onze kinderen overal graag – behalve op de sofa. En dus gingen we op zoek naar een oplossing. We creëerden voor hen een gezellig hoekje in de leefruimte met stapelmatrasjes waar ze zich op elk moment van de dag kunnen terugtrekken. En dat vinden ze helemaal geweldig! Dankzij de zachte kussens en dekentjes vallen ze er soms zelfs in slaap na een drukke schooldag.

Bij ons thuis pronken er matrasjes in bloemen- en jungleprint. Op het eerste zicht passen de prints niet bij elkaar, maar door er enkele neutrale exemplaren aan toe te voegen, wordt het een mooi geheel dat perfect past bij de rest van de ruimte.

Liesbeth ging voor een grote stapel matrasjes – more is more in dit geval – in neutrale kleuren. In combinatie met bloemenprint kussens en een deken met circusprint wordt het een speels geheel.

We houden er zo van om te kijken hoe de kinderen de matrasjes betrekken in hun spel. Er worden kampen mee gebouwd, heuse turnspektakels op gegeven en op bootje gevaren . Na het spelen stapelen we ze opnieuw op elkaar. En wanneer de kinderen in bed liggen… valt de kat erop in slaap!

Geschreven door Isabel.

Over Isabel en Liesbeth van Mothers Of The Home

Ze bloggen naast hun drukke jobs allebei op MWordmag, hebben de handen vol met hun kroost en als er nog tijd over is, restylen ze kidsinterieurs onder de naam Mothers Of The Home: Isabel De Langhe en Liesbeth De Puysseleir zijn twee bezige bijen met een passie voor kids én hun interieur. Hun stylingtips, ontdekkingen en leukste woonitems delen ze om de beurt op vtwonen.be/mothersofthehome.

Test en foto’s: Isabel De Langhe

nog meer: bloggers