Een kamer voor grote jongens

Wanneer kinderen opgroeien, groeit hun kamer vaak met hen mee. En dat is ook het geval bij onze jongste zoon Jules. Zijn plekje werd een plek voor grote jongens, eentje volledig op zijn maat.

Tartan en tijdloos Scandinavisch

Een paar maanden terug nam ik Jules zijn kamer onder handen. Nu hij 7 is (bijna 8) en helemaal peuter af, werd het hoog tijd om hem ook een “grote jongens”-kamer te geven. Dat er een blauwe muur moest zijn, was een evidentie voor hem. We gingen dus samen op zoek naar een mooie tint die warmte en rust uitstraalt, wat volgens mij toch belangrijke factoren zijn voor een slaapkamer. De tartan gordijnen maakte mijn moeder 8 jaar geleden toen ik zwanger was van hem en zijn babykamertje aan het inrichten was. Misschien was tartan toen nog niet helemaal hip, maar het laatste jaar is tartan volop aanwezig in het mode-en interieurbeeld, dus die mochten mooi blijven hangen. De halve en ook wel ietwat onhandige hoogslaper maakte plaats voor een bed dat ik vond in de kringloopwinkel. Stevig en tijdloos Scandinavisch design. Altijd een winner als je het mij vraagt.

Op maat gemaakt

Omdat Jules graag leest en zich al eens terugtrekt op zijn kamertje om de drukte van zijn jongere zus te ontlopen, kozen we een hemel waardoor het bed ook een perfecte leeshoek wordt – waar hij zich ongestoord in zijn boeken kan inleven. Het rekje ziet er elke week anders uit. Hier kan hij al zijn gevonden schatten ophangen. De speelse toekan mat voegde ik als finishing touch toe en maakte de make-over compleet.

Over Isabel en Liesbeth van Mothers Of The Home

Ze bloggen naast hun drukke jobs allebei op MWordmag, hebben de handen vol met hun kroost en als er nog tijd over is, restylen ze kidsinterieurs onder de naam Mothers Of The Home: Isabel De Langhe en Liesbeth De Puysseleir zijn twee bezige bijen met een passie voor kids én hun interieur. Hun stylingtips, ontdekkingen en leukste woonitems delen ze om de beurt op vtwonen.be/mothersofthehome.

Test en foto’s: Isabel De Langhe

nog meer: bloggers