Een genderneutrale kinderkamer voor broer en zus

Binnen enkele weken wordt ons gezin wat groter. Kleine zus zal dan haar intrede maken en hier ging dus ook een kleine herindeling van de kamers mee gepaard. Benieuwd naar het resultaat van onze genderneutrale kinderkamer?

Perch stapelbed walnoot van Oeuf (Little Fashion Addict), kast op maat (Wilson Woods), kleur op de muur: Buttercream Beige (colora), beddengoed (IKEA)

Samen slapen is altijd een beetje feest

Jules en Jeanne konden kiezen. Ofwel ging een van hen op de (gerenoveerde) zolder slapen, ofwel samen op de kamer. Omdat samen slapen altijd een beetje feest is, kozen ze uiteraard voor het laatste. 

Een gedeelde slaapkamer zou het worden. En ik, ik begin alvast zwaar te brainstormen en moodboards te maken. Een kinderkamer die genderneutraal, warm, gezellig is en die toch ruim blijft ogen ondanks het stapelbed dat er in zou komen te staan.

Perch stapelbed walnoot van Oeuf (Little Fashion Addict), kleur op de muur: Buttercream Beige (colora), beddengoed (IKEA)

Kast op maat (Wilson Woods), kleur op de muur: Buttercream Beige (colora)

Een mooi geheel

We kozen het Perch stapelbed walnoot van Oeuf verkrijgbaar bij Little Fashion Addict. Het onderste deel van het bed kan je namelijk dwars zetten (of vast). Zo kan je toch wat extra ruimte creëren en zoals hier nog een extra opbergmand plaatsen. 

Voor Jeanne lieten we dan nog een kast op maat maken door Wilson Woods voor haar kleertjes. De kleur aan de muur, Buttercream Beige van colora, zorgt er samen met de lampen en het beddengoed van IKEA voor dat alles een mooi geheel wordt.

We slapen (nu nog) op roosjes

Het heeft wat tijd en moeite gekost om alles bij elkaar te sprokkelen. Mijn lichaam wil niet altijd zo goed meer mee, maar zowel de kinderen als ikzelf zijn super tevreden met het resultaat en we slapen allemaal als roosjes (iets dat binnen enkele weken ook zal veranderen natuurlijk). 

Over Isabel en Liesbeth van Mothers Of The Home

Ze bloggen naast hun drukke jobs allebei op MWordmag, hebben de handen vol met hun kroost en als er nog tijd over is, restylen ze kidsinterieurs onder de naam Mothers Of The Home: Isabel De Langhe en Liesbeth De Puysseleir zijn twee bezige bijen met een passie voor kids én hun interieur. Hun stylingtips, ontdekkingen en leukste woonitems delen ze om de beurt op vtwonen.be/mothersofthehome.

Tekst en foto’s: Isabel De Langhe

nog meer: bloggers