Onze favoriete hotspots in Amsterdam

We wonen – bewust eigenlijk – niet in Amsterdam, maar er wel vlakbij. Zo kunnen we toch regelmatig genieten van al het leuks in de stad, maar zitten we ook zo weer in onze eigen relaxte tuin. Die combi is voor ons perfect. Bij deze deel ik dan ook graag onze favoriete hotspots in Amsterdam. 

Hotspots Amsterdam

Als we naar Amsterdam gaan zijn er eigenlijk twee vaste rondjes die we maken. Een loopt deels door Amsterdam zuid en het zuidelijk deel van het centrum, het andere rondje zit in de Haarlemmerbuurt. Vooral bij mooi weer is het een mooie combinatie van een stukje lopen combineren met wat eten en shoppen. Dat laatste doen we stiekem ook veel online, maar een kledingstuk even vast kunnen houden of een eindeloos aanbod aan speelgoed zien helpt toch beter om keuzes te maken. Gelukkig zijn er daarvoor een aantal goede adresjes in Amsterdam.

Kindvriendelijke hotspots Amsterdam The Breakfast Club

The Breakfast Club

Een dagje Amsterdam beginnen we bijna altijd bij ‘The Breakfast Club’, er zijn twee filialen in Amsterdam en het draait er volledig om het ontbijt dat je de hele dag kunt bestellen. Verwacht dan ook een zeer uitgebreide menukaart met bijzondere ontbijtjes! Dankzij de kinderstoelen kunnen we hier heerlijk met Javian zitten. Samen met hem deel ik altijd deze berg pannenkoeken met vers fruit.

Kindvriendelijke hotspots Amsterdam Grom

Grom

Toen ik online zocht naar stoere schoenen voor Javian ontdekte ik Grom. Pas later ontdekte ik dat zij ook een winkel hebben met een groot aanbod van Vans sneakers, maar ook mooie kinderkleding van bijzondere merken zoals Popupshop, Mini Rodini en tinycottons. De winkel zit op loopafstand van ‘The Breakfast Club’.

Kindvriendelijke hotspots Amsterdam Minimarkt

MiniMarkt

MiniMarkt combineert een winkel met een cafeetje en goede speelhoek voor kinderen. Ideaal, want zo kan ik relaxed shoppen terwijl Javian speelt en daarna drinken we samen koffie en sap met wat lekkers.

Bij MiniMarkt vind je een groot aanbod aan mooi en bijzonder speelgoed, maar ook kleding van bijvoorbeeld Picnik, Soft Gallery en tinycottons. Sinds kort is er ook een webshop, daar kun je alvast een kijkje nemen.

dagje amsterdam met kids big en belg

Big en Belg

Big en Belg is een begrip onder hippe mama’s, van heinde en verre komen hier ouders om de meest toffe kleding en producten voor kinderen te kopen. Ook wij komen er graag, want het is een walhalla vol met mooie merken waardoor het erg lastig is om met lege handen weer weg te gaan. Wij kopen hier mooie merkkleding voor onze peuter van Mini Rodini, Bobo Choses en Gray Label en vinden hier originele cadeautjes.

Over Marike van Mamalifestyle

Sinds de komst van haar zoon Javian kreeg Marike Bijlsma er een heleboel nieuwe hobby’s bij: de kinderkamer inrichten, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deelt ze al het moois dat ze tegenkomt op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen laat ze zien hoe dat eruitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers