De fijnste slaapplekjes voor de baby

Een pasgeboren baby slaapt veel, heel veel. Niet alleen ’s nachts in bed (met wat onderbrekingen uiteraard), maar ook overdag in de kinderwagen en in de box. Onze baby Senne heeft het geluk om een viertal prachtige plekken te hebben om te slapen. mamalifestyle slaap lekker senne wieg

Wieg

Op de babykamer van Senne staat een witte metalen wieg, volledig zelfgemaakt door mijn opa. Mijn moeder sliep erin als baby, ikzelf mocht er jaren geleden in slapen en na onze zoon Javian slaapt nu ook onze zoon Senne in deze wieg: enorm bijzonder!

mamalifestyle slaap lekker senne bednest

Bednest

Naast ons bed staat een Bednest dat we vastgemaakt hebben aan ons bed als cosleeper, waardoor ik Senne zonder overeind te komen weer in zijn bedje kan leggen na een voeding ’s nachts. Ideaal, want zo krijgen we allemaal net wat meer nachtrust. Daarnaast staat zo’n bednest ook nog eens heel mooi in de slaapkamer.

mamalifestyle slaap lekker senne greentom kinderwagen

Greentom kinderwagen

We hebben een kinderwagen van Greentom, een duurzame kinderwagen. Er zijn vele samenstellingen qua kleur mogelijk. Wij kozen voor een grijs frame en grijze bekleding. Doordat de wagen super soepel rijdt en gemakkelijk met een hand te duwen is, gaan we ook gemakkelijk met zijn allen een stuk wandelen buiten terwijl Senne heerlijk slaapt in de wagen.

mamalifestyle slaap lekker senne bednest box

Babynestje van Done by Deer

Overdag slaapt Senne meestal in de box waarin we naast een boxmatras en boxkleed het babynestje van Done by Deer hebben liggen. Zo ligt hij net wat knusser in de box en kan ik hem mooi in de gaten houden. Soms vraagt Javian of Senne in het babynestje ook bij hem op het vloerkleed mag liggen als hij speelt met zijn duplo, superlief en gezellig!

Mamalifestyle

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen en alles voor onze baby Senne, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

Bron: eerste drie foto’s gemaakt door Marike Bijlsma, laatste foto gemaakt door Suzanne van Little Detail.

nog meer: bloggers