#projecthometobe29: Sparen voor een FLOS 265 wandlamp

Ken je het, dat gevoel wanneer je zo’n prachtig interieurstuk tegenkomt dat een bepaalde ruimte in je woning helemaal af zou maken? Met een beetje geluk is dat stuk perfect betaalbaar en sleur je het met volle overgave je auto in, om het vervolgens vol spanning zijn plekje te geven. Het enige wat je dan nog rest is met een grote glimlach het resultaat bewonderen. Dag in en dag uit. Maar wat als dat perfecte item boven jouw budget ligt. Ver boven budget…

Twee opties: Of je vergeet het, of je gaat sparen door enkel nog boterhammen met choco te eten. (Exaggerated for effect)

Ik zou liegen moest ik zeggen dat we niet eerder voor dergelijke dilemma’s hebben gestaan. Soms is een stuk zijn prijs meer dan waard, andere keren moet je toch slikken en aanvaarden dat de zoektocht helaas verder gaat.

Toen we de FLOS 265 lamp toevallig in real life zagen, waren we meteen fan. Ik had de lamp al meerdere keren gespot op Pinterest maar dan in het zwart. Om de een of andere reden voelde ik niet wat ik voelde toen we ze in het echt mochten bewonderen. Het is dan best wel een indrukwekkend formaat en het lijnenspel komt des te mooier tot zijn recht wanneer je er vlak voor staat.

De harde realiteit

En toen kwam dat prijskaartje. Tja, slikken hoor! Optie 1 dus: laten we het vergeten! Maar hoe hard we ook ons best deden, het leek wel alsof die lamp ons achtervolgde. (Je kent het wel, je ziet een bepaalde auto voor de eerste keer en plots lijkt het alsof iedereen er zo eentje heeft.)

Bovendien hadden we er de perfecte ruimte voor. Onze mezzanine zal namelijk meerdere doelstellingen hebben. Een beweegbare lamp die groot genoeg is voor de ruimte zou perfect zijn. (Voorlopig spelen we nog steeds met het idee van zitbanken en een grote werktafel op maat die je mits verschuiven kan omtoveren tot een bed met nachtkasje. Ideetjes, iemand?)

Waardige alternatieven

Geloof ons, we hebben enorm ons best gedaan om een waardig alternatief te zoeken. We hebben zelf een tijdje gespeeld met verschillende DIY-ideeën. Maar gezien het formaat van de lamp dat we wilden, bleek dat niet zo evident te zijn. En varianten die we vonden waren ofwel even prijzig of gewoonweg te klein, waardoor het maar zielig zou lijken.

Optie 2 dan toch? Sparen maar… Als je echt iets vindt dat perfect is, moet je overwegen of het dat hoge prijskaartje misschien toch waard is. Het is namelijk zonde om je hart en ziel in je woning te steken om bij het laatste item te settelen for less. Dat zorgt er alleen maar voor dat je elke dag opnieuw en opnieuw met leed zal kijken. Hadden we toch maar die perfecte lamp gekozen. Weet je nog?

Je vertoeft tenslotte elke dag van je leven in je woning. Better make it pretty to look at, right?! 😀

Soms is het voorbestemd

Dus ja, na wat sparen en het hoge prijskaartje bij onszelf te verantwoorden, hadden we besloten de lamp snel in ons online shoppingsmandje te klikken. En ook al was onze portemonnee leeg, onze vreugde was hoog! En de dure aankoop was meteen een goede motivatie om daarna de kleine spulletjes die we nog op onze lijstje hadden staan, even te laten varen. Hoeveel potjes, vazen of kussens heeft iemand echt nodig tenslotte, hé? ^^ (Het antwoord is ‘veel’ trouwens, maar je hebt het niet van mij gehoord.)

#projecthometobe 29: Ondertussen hangt onze Flos lamp al enkele maanden op. Lekker gezellig perfect te wezen op onze mezzanine. En dat prijskaartje, ach dat zullen we binnen enkele maanden wel bijna vergeten.

Wandlamp (Flos 265), DIY zitbank (ga zelf aan de slag hier), rond jutte tapijt (vtwonen), magazinehouder (Normann Copenhagen), schommelstoel (Eames replica), kussens (leenbakker, Normann Copenhagen en ZARA Home), kaders (Bol.com & Brico), print in kader (Ehrenstråhle & Wågnert en vtwonen)

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers