#projecthometobe26: Een originele zitbank vinden

De meeste hebben er wel eentje: een zitbank. Bij de ene staat die vol met planten, anderen gebruiken hem om leuke spullen op te zetten. En sommige gebruiken hem effectief voor om … te zitten!

De zoektocht naar een leuk exemplaar was er eentje van lange adem. Niet te groot, niet te klein, genoeg karakter, niet te duur… Je kent het wel. Vaak kwamen we ‘almosts’ tegen, maar die bleken dan toch net niet goed genoeg.

Na heel wat leuke reacties op ons boefje (remember?), kriebelde het om een nieuw upcycling projectje aan te gaan. Lekker budgetvriendelijk én goed voor het milieu. Bovendien hadden we niet zoveel plaats meer over in het appartement, dus moesten we iets zoeken wat binnen ons beperkte overige aantal vierkante meters bleef.

Hello upcycled zitbank

Toen we op een tweedehandswebsite een oude plint tegenkwamen (je weet wel, zo’n ding waar je vroeger in de lessen L.O. over moest springen of op koprollen) sprongen we dan ook een gat in de lucht. Zoals snel als we vroeger over de plint moesten rollen, sprongen we nu de wagen in om die plint zo snel mogelijk op te pikken. Je vindt namelijk niet zo snel een exemplaar dat er goed uitziet en waarvoor ze een mooie prijs vragen!

Eens thuis was het nog geen 20 minuten werk om de oude plint te transformeren tot een leuke zitbank. Even het leer oppoetsen met lederpoets, enkele niveaus wegnemen tot het een comfortabele hoogte heeft en ‘m op z’n plaats zettten. Et voila: een upcycled zitbankje!

Kleine tip: vaak zijn zo’n plinten wat beschadigd (vochtsporen bijvoorbeeld) aan de onderste niveaus. Ben je sowieso van plan enkele niveaus niet te gebruiken, gebruik dan nog de schade tijdens je onderhandeling over de prijs. Maar blijf fair natuurlijk, je krijgt nog steeds iets uit kwalitatief hout en echt leer in de plaats.

#projecthometobe 26: Hoe een lange zoektocht zo simpel kon opgelost worden… Daaraan zie je dat tijd soms het enige is wat je nodig hebt om dat perfecte stuk te vinden!

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers