#projecthometobe25: een statement wall met plantenhangers

Wie dacht dat alle wanden in onze woning wit zouden blijven, is eraan voor de moeite. Want ja, ja: we spelen al heel lang met het idee om in de leefruimte een statement wall te creëren. Hoe, wat, wanneer… dat was lange tijd een groot vraagteken. Maar eindelijk zijn we eruit!

Een specialleke a.u.b.

We gingen van ideeën, zoals alles volledig groen schilderen, naar werken met geometrische vlakken, naar behangpapier met een ruw kantje… om dan weer uit te komen bij behangpapier met een zacht kantje. Met andere woorden: we konden geen beslissing maken. #keuzestress Waar Pinterest 1001 toffe dingen naar ons hoofd smeet, leek niets echt volledig aan te sluiten bij onze visie. We wisten dan misschien niet goed wat we wilden, maar wat we zeker niet wilden was wel duidelijk. Toch bleven we volharden. Die ene muur onder de trap in de leefruimte zou koste wat kost onder handen genomen worden. Het zou een statement wall worden. Een erg groot statement of eerder een zachte verrassing: het moest en zou in ieder geval een specialleke worden.

Zacht it is

Na alles terug met een frisse geest te hebben bekeken en even de prachtige plaatjes van Pinterest en interieurmagazines opzij te schuiven, hebben we toch besloten om voor een zachte muur te gaan. Een minder gewaagde keuze van ons – I know – maar we wouden vooral extra sfeer én diepte creëren. Zo zouden we de kleine ruimte groter kunnen laten aanvoelen. Bovendien wouden we ook iets dat mooi aansloot bij de rest van ons interieur en niet gewoon iets dat we mooi vonden maar dat totaal niet in het plaatje past.

Omdat diepte verkrijgen met verf minder evident is, zijn we opnieuw richting lichte behangpapieren gaan kijken. Wow, wat een prijsverschillen die daarin bestaan! We werden van hele dure exemplaren naar hele goedkope geslingerd om uiteindelijk simpelweg onze zin te vinden in een doe-het-zelf zaak. Lekker lief voor de portemonnee én wij waren verkocht aan de print en het effect. Het werd er eentje met een lichtgrijze textielachtige achtergrond en een leuk lijnenspel in een goudtint. Zodra er licht op valt lijkt dat goud dan weer zilver te worden. Een specialleke dus. Net wat we zochten!

Plantenhangers

Na een paar uurtjes behangen (en oké, toegegeven, een beetje gekibbel) met het lief konden we eindelijk de plantenhangers ophangen die we de afgelopen twee jaar hebben verzameld. Voorlopig twijfel ik nog of het niet leuk zou zijn om er nog meer te hangen… Nog even laten bezinken en we zien wel. Eerst deze muur verder afwerken. Want nu komt het grootste werk! Een tv-kast/zitbank voorzien onderaan zodat de ruimte onder deze trap ook een praktische invulling krijgt. Ik ben zo benieuwd!

#projecthometobe 25: Het juiste kleurtje/behangpapier kiezen ging niet van een leien dakje. Maar gelukkig zijn we super tevreden met het resultaat. En e-i-n-d-e-l-i-j-k plantenhangers in de leefruimte! Bij het bouwen waren we al aan het kijken naar mogelijke hoekjes om die te hangen dus, ja, er werd een klein vreugdedansje gedaan toen ze hingen.

Behangpapier (Hubo), plantenhanger links en rechts (Morres), plantenhanger midden + bloempotten (diverse tuincentra).

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers