#projecthometobe 9: meer doen met het kleinste kamertje

Het kleinste kamertje ten huize Gent is zo goed als af! Whoop whoop! Oké, we verwachten geen staande ovatie voor deze prestatie… maar we zijn toch enthousiast nu we een deur kunnen opentrekken en een afgewerkte ruimte vinden. Een leuke afwisseling tegenover de ruimtes die helemaal vol staan met werkmateriaal en een laag stof.

Less is more

Hoewel we beiden ongeveer wekelijks “less is more, darling” zeggen, wilden we meer doen met dit kleine plekje. Het toilet is niet meteen een kamer waar je langer dan nodig tijd wilt doorbrengen, maar als je een ruimte kan omtoveren tot een gezellige (misschien zelfs inspirerende) ruimte, waarom die kans laten schieten?! Zo gezegd zo gedaan, en we gingen aan het klussen voor een leuke én super easy DIY. Eenvoudiger kan het niet, en toch creëert het instant sfeer.

DIY toiletspiegel

Zowat het enige dat je nodig hebt is een plankje. Hoe lang kies je zelf. Voor de diepte neem je best 10 cm of meer, als je iets op je wandplank wil zetten. Voor de dikte ga je best niet onder de 2,5 cm indien je met een onzichtbaar ophangsysteem wil werken.

Aan de slag:

  1. Voorzie de kant van het plankje dat je aan de muur wil bevestigen van 2 gaten aan de uiteindes, die elk ongeveer 8 cm diep zijn. Deze gaten dienen om je bevestigingsvijzen in te draaien en maak je met een, wait for it, boormachine.
  2. In diezelfde plank moet een lange gleuf komen waarin je spiegel kan rusten. Zorg ervoor dat deze gleuf iets kleiner wordt dan de diameter van je ronde spiegel (want ook al krijg je dan een spaarpoteffect, in dit geval zou het je geld kosten). Deze gleuf kan je heel eenvoudig bekomen met behulp van een cirkelzaag. Leg de plank onder de zaag alsof je een gewone plank in 2 zou zagen. Breng je zaagmachine recht naar beneden tot je er door zit en dan direct terug naar boven zonder de plank van positie te veranderen. Door de ronde vorm van je zaag heb je nu een perfecte gleuf voor je ronde spiegel.
  3. Eens onze wandplank klaar was gaf ik die nog een likje verf. Eén laag was meer dan voldoende gezien we de tekening van het hout wilden behouden. En that’s it! Ophangen, je spiegel in de gleuf plaatsen en klaar.

kleinste kamertje projecthometobe kleinste kamertje projecthometobe kleinste kamertje projecthometobe

Toiletrolhouder Menu, nijlpaard van Kay Bojesen, cactus beeldje van Serax (vtwonen.be), poster New York (My Guide To), en toiletkraan (Van Marcke).

Kleine details, groots resultaat

Uiteraard heb je meer nodig in deze ruimte dan een spiegel. En ik geef toe, dan valt de noodzaak van die spiegel nog te betwisten. Maar eens vluchtig checken of je geen lippenstift op je tanden hebt of popcorn in je haar kan nooit kwaad.

Door kleine attributen binnen eenzelfde kleurenpalet toe te voegen, zagen we de ruimte tot leven komen. Een witte toiletrolhouder, een houten nijlpaard, enkele groene accenten en leuke foto’s op de deur met washi tape… Stuk voor stuk brengen ze iets toe zonder een chaotische indruk na te laten. Plus ze geven dit kleine kamertje meteen een stuk meer karakter.

En onze blikvanger: de übercoole New York-poster. Zeg nu zelf, zo’n impressionante kader verwacht je eigenlijk niet te vinden op een toilet, toch? Tegelijkertijd trekt het je ogen omhoog, waardoor de deze kleine ruimte toch ruimer aanvoelt.

#projecthometobe 9: one down, many to go! Eindelijk iets wat afgewerkt is! Op naar de volgende ruimte. Kan jij raden welke dat wordt? 😉

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

nog meer: bloggers