#projecthometobe 10: een kleine, cozy zithoek

Tot op heden hebben we nog nooit echt kunnen genieten van het huiselijke gevoel in ons nieuwe nestje. Want hoewel bepaalde ruimtes vorm beginnen te krijgen, veel meubels staan er (nog) niet. En nee, een plastic tuinstoel in een leefruimte vol met werkmateriaal, bubbelfolie, stellingen en stof… dat is het ook niet helemaal. But all that changed toen zowel onze gloednieuwe zetel als ons prachtig vloerkleed geleverd werden. Een cozy zithoek creëren? Ik had de microbe te pakken!

Zetel, type Impulse (Sits). Kussen (DIY-projectje), kussen Brick (Normann Copenhagen), kussen (Maisons du Monde). Vloerkleed (vloerkledenwinkel.nl), schommelstoel (eames replica), bijzettafeltje marmer (DIY-projectje). Bijzettafeltje rond (Overstock), aapje (Kay Bojesen). Vaasje en plantmand (Maison du Monde) en poster New York (My Guide To).

Interim cozy zithoek

Gezien de leefruimte een grotere klus is dan verwacht en daardoor verre van klaar is, moesten we een voorlopige oplossing zoeken voor onze nieuwe spullen. We hebben dan maar gebruik gemaakt van een ruimte die zo goed als afgewerkt is. Hello, tijdelijke zithoek!

Licht en luchtig

De zitbank is best wel een van de belangrijkste items in een living. En daarom hadden we een lange lijst van vereisten. Niet te groot; graag Scandinavisch qua design maar tegen een betaalbare prijs; stevig maar niet hard … En voldoende keuze qua kleuren en stoffen zodat een persoonlijke touch mogelijk is.

Uiteindelijk hebben we gelukkig gevonden wat we wilden. Meer zelf, want we zijn er beiden zo verliefd op! We hebben uiteindelijk gekozen voor een licht kleurtje gezien de beperkte oppervlakte die we hebben. Zo blijft het geheel licht en luchtig. Dat we voorzichtig moeten zijn met het eten van chocolade op de sofa hebben we er maar al te graag voor over. ^^

Op de zitbank horen uiteraard zachte hebbedingen te liggen. Kussens en dekentjes mogen daarom niet ontbreken. Niks leuker dan te verdwijnen tussen al dat zachts. En gezien we voor een iets kleinere zetel hebben gekozen, is er nog perfect plaats voor een extra zitstoel. Voorlopig zijn we nog aan het twijfelen of we de witte schommelstoel houden voor de slaapkamer of hem verhuizen naar de zithoek.

Ruimtegevoel

Een vloerkleed stond hoog op ons wenslijstje. Niet alleen is het fijn om iets zacht te voelen onder je voeten, het juiste vloerkleed vergroot je ruimte en zorgt voor een driedubbele gezelligheidsfactor! #WeWant

Het vinden van het juiste exemplaar daarentegen is een ander verhaal. Maar soms moet je volharden in de boosheid. We wilden dolgraag een lichtkleurig vloerkleed met subtiele groene details dat toch nog bij de zetel zou passen. Neem het maar van me aan, eentje vinden met groen maar niet te groen was een zoektocht van lange adem. Om dan nog maar te zwijgen over het formaat. Maar de aanhouder wint!

Hopelijk vinden jullie het even geslaagd als wij?

#projecthometobe 10: hoewel de uiteindelijke ruimte nog niet klaar is kunnen we wel zeggen dat het kwestie is van cut & paste naar de juiste ruimte. Maar eerst moeten we de echte leefruimte geverfd en stofvrij krijgen. Voor we dit kunnen doen moet ons giga-DIY project voor deze ruimte af zijn. Maar daarover later meer!

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

nog meer: bloggers