Linnen gordijnen en dekbedovertrekken

Als ik in een droomwereld mocht wonen, koos ik de wereld van By Mölle. Ik ben al tijden fan van dit duurzame woonmerk, opgericht door de zussen Marianne en Eveline. Dol op de plaids van gerecycled denim en kussens in prachtige aardetinten. Nu zijn er ook linnen gordijnen en dekbedovertrekken. In dezelfde mooie kleuren én ze worden speciaal voor jou op maat gemaakt.

Linnen slaapt lekker

Geen wonder dat de zussen van By Mölle voor linnen kozen. Linnen is lekker koel in de zomer en warm als het koud is. Fijn om onder te slapen! De stof is ook nog eens sterker dan katoen, hypoallergeen en antibacterieel.

Vlas, de plant waar linnen van gemaakt wordt, is heel milieuvriendelijk. Hij neemt veel CO2 op en heeft geen mest en pesticiden nodig. De hele plant wordt gebruikt. Het lijnzaad voor voedsel en olie. De vezels voor linnen stoffen, touw en papier.

Stoffen uit Litouwen

Niet alleen de plant is duurzaam. De stoffen worden door één van de oudste weverijen van Litouwen gemaakt. Goed voor de lokale economie en echt ambachtelijk. Het uiteindelijke dekbedovertrek wordt in het By Mölle atelier in elkaar gezet, met de hand. Zo’n linnen dekbedovertrek wordt bij gebruik alleen maar mooier en zachter. Daar heb je jaren plezier van!

Linnen gordijnen, op maat gemaakt

Naast die heerlijke dekbedovertrekken, zijn er ook linnen gordijnen van By Mölle. Ook deze worden met de hand op maat gemaakt. Perfect voor een natuurlijke, zachte uitstraling in huis. Zou je deze in het echt willen zien? Dat kan bij The Fine Store, de prachtige winkel van Eveline in Den Haag. Ze vertelt je alles over de gordijnen en je kunt de stalen live bekijken.

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

nog meer: bloggers