Zwanger zijn: als je knoop niet meer dicht gaat

Bij de één duurt het zes weken, bij de ander zes maanden, maar er komt een moment waarop je favoriete spijkerbroek niet meer past. Door middel van een elastiekje kreeg ik mijn broek nog net iets langer ‘dicht’, maar daarna moest ook ik er aan geloven: zwangerschapskleding it is! De voorwaarden? Duurzaam en als het kan ook een beetje stijlvol graag!

duurzame zwangerschapskleding

Kijk eerst even in de kast

Probeer in de eerste plaats je gewone kledij door te dragen. Jurkjes met stretch, overslagjurkjes, langere T-shirts en hemden lenen zich hier goed voor. Let op: als je deze kleding negen maanden doordraagt is de kans groot dat ‘de rek eruit is’ en ze na de bevalling te groot zijn. Soms is een kleine aanpassing dus nodig: ik heb mijn maillot aan de bovenkant ingeknipt. Et voilà, geen zwangerschapsmaillot nodig! En als je handig bent maak je gewoon zelf een positiebroek van je lievelingsjeans.

Duurzame basics

Je garderobe aanvullen met duurzame kledingstukken? De volgende merken gebruiken duurzame materialen en de kleding wordt eerlijk gemaakt:

  • Het Zweedse Boob (tja, what’s in a name…) maakt zwangerschaps- en borstvoedingskleding van biologisch katoen en lyocell.
  • De kleding van Akua-Ba wordt gemaakt in Afrika. Voor ieder verkocht item ontvangt een zwangere vrouw in Burkina Faso een klamboe om zich te beschermen tegen malaria.
  • DaJia is een Nederlands merk met zachte bamboe kledingstukken voor zwangere vrouwen.

Goedkope duurzame zwangerschapskleding

Zelfs als je on a budget bent, kun je duurzame kleding kopen. H&M en C&A verkopen kleding gemaakt van biologisch katoen. Goed om weten: dit betekent dat het materiaal duurzaam is, maar zegt helaas niets over de manier waarop de kleding geproduceerd is. Ook duurzaam en nog goedkoper: tweedehands positiekleding. Vraag allereerst eens rond, waarschijnlijk zijn er een hoop vrouwen om je heen die nog wat in hun kast hebben liggen. Deze kleding draag je maar zo kort, ze kan zeker nog een ronde mee!

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron fotografie H&M | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers