Duurzaam beddengoed van Yumeko

We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Leuk als je dan omringd bent door pure en natuurlijke materialen. Slapend de wereld mooier maken? Wel dat kan dus, met duurzaam beddengoed van Yumeko.

duurzaam-beddengoed-Yumeko2 duurzaam-beddengoed-Yumeko3Yumeko is in 2010 opgericht door Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool. Toen ze ontdekten dat er een beperkt aanbod was aan kwalitatief biologisch beddengoed, besloten ze het zelf op de markt te brengen. Een zoektocht naar duurzame materialen volgde. En na een jaar is het de mannen gelukt om een prachtige collectie beddengoed te ontwikkelen, gemaakt zonder schadelijke chemicaliën of gifstoffen en onder goede omstandigheden.

Inmiddels bestaat de collectie uit dekbedden, bedlinnen, kussens, handdoeken, dekens en zelfs matrassen. Comfortabel en van natuurlijke materialen als wol, tencel en katoen. Alles ziet er prachtig uit en is eco- en/of fairtrade gecertificeerd. Dat is fijn voor je nachtrust en een betere wereld. Goed om te weten: omdat alles zonder schadelijke chemicaliën gemaakt wordt, is de collectie ook heel geschikt voor de gevoelige huid.

Duurzaam beddengoed is best een investering. Ik ben op dit moment aan het sparen voor een kindermatras. Maar gezien de tijd die je doorbrengt in bed, is het fijn als je weet dat jij (of je kind) gifvrij kan slapen. Gewone matrassen worden namelijk gemaakt van schuim en andere synthetische materialen. Het schuim stoot schadelijke vluchtige organische stoffen uit, ook wanneer je slaapt. Dit vergroot het risico op longinfecties, allergieën en astma bij kinderen. Een Yumeko matras is van nature anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-huisstofmijt. Dat slaapt lekker!

Moois van Yumeko koop je in de vtwonen shop of in de webshop van Yumeko zelf.

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron fotografie Yumeko | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers