5x volgen op Instagram volgens bloggers

Het scrollen lijkt nooit op te houden, er blijven maar mooie plaatjes komen! Vooral als je de juiste mensen en bedrijven gaat volgen op Instagram. Volg je ons eigenlijk al? Wij vroegen bloggers Laura van Laura & James en Marlous van Oh Marie! naar hun top 5 Instagramaccounts om te volgen op het gebied van duurzaam wonen en vintage!

De top 5 van Marlous

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. Hier zijn dé instagramaccounts die je volgens Marlous moet volgen:

1. Omstebeurt
2. Annevanmidden
3. Enigheid
Het allerleukste vind ik mensen die de tofste dingen bij de kringloop vinden en daar dan weer hele onverwachte en mooie dingen mee doen. Martine (Omstebeurt), Anne en Iris van Enigheid hebben ieder een hele eigen stijl, vinden geweldige schatten en maken er prachtige (interieur)foto’s van.

4. Zilverblauw
Anki is wat mij betreft de grondlegger van een hele nieuwe interieurstijl die heel veel navolging heeft gekregen. Ze weet me altijd opnieuw te inspireren met haar kunstzinnige blik op de (interieur- en creative) wereld. De kringloop is niet per se aan haar besteed, maar ze hoort gewoon in mijn rijtje thuis omdat haar foto’s prachtig zijn.

5. KitandNancy
Laura bedacht de ‘Thank Gosling it’s Friday’ foto. Op iedere vrijdag post ze een foto van Ryan Gosling met voornoemde tekst eronder. Ik hou van zulke humor. Verder is ze gek op vintage, de foto’s van haar vondsten blinken uit in eenvoud, maar dat maakt haar feed juist daardoor ook zo prachtig.

De top 5 van Laura

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be/lauraenjames vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe.

1. By Mölle
Minimalistisch en dromerig, met een Scandinavische touch. Klinkt dat fijn? Volg dan de zussen Evelien en Marianne van By Mölle op Instagram. Zij maken moderne, pure basics voor in huis. Kussens, plaids en keukenlinnen van duurzame materialen zoals gerecycled denim. Alles wordt in Europa gemaakt. Meer van dit moois vind je in de winkel van Evelien: The Fine Store in Den Haag, ook op Instagram.

2. Tinta Luhrman
Al tijden ben ik fan van het Instagramaccount van Tinta Luhrman. Stijlvol, humor en hergebruikte materialen – in de droomwereld van Tinta wil ik wel leven. Sinds kort kan dat, want samen met Diana Luhrman startte Tinta het merk Tintading. Behang, vintage stoffen en houten speelgoed worden omgetoverd tot notebooks, kussens en prachtig upcycled speelgoed. Hebben!

3. studio JUX
Dit Nederlandse modemerk is gevestigd in Amsterdam, maar heeft ook een eigen naai-atelier in Kathmandu. Op dit fashionable Instagramaccount zie je het dagelijkse leven in beide landen. Van de nieuwe studio JUX collecties op de tekentafel tot een advertentie om nieuwe kleermakers te werven in Nepal.

4. Merel en Jamie van degroenemeisjes.nl
Kleurrijk, creatief en inspirerend. Dat zijn de accounts van Merel en Jamie, ofwel de Groene Meisjes. Of je nu op citytrip naar New York gaat of op zoek bent naar inspiratie voor het avondeten: zij laten zien hoe je een leuk, vegan leven leeft. Op Instagram veel food, op de blog ook een leuke categorie groen leven. Daarin lees je bijvoorbeeld hoe je je huis opruimt (minder spullen!) en kijk je binnen bij kringlooplovers.

5. Laura en James
Mijn eigen persoonlijke Laura en James Instagramaccount. Hier deel ik nog veel meer merken en Instagramaccounts waar ik blij van word. Zoals duurzame babyverzorging van @naifcare bijvoorbeeld en duurzaam kinderwagenmerk @greentomworld. Duurzame schoenen handgemaakt in Berlijn door @lieblinge_official. En James z’n favoriete kledingstukken zijn van @noeser_babyclothing en @gray_label. Zie ik je op Instagram?

nog meer: bloggers