Handlettering voor de feesttafel

Geef jouw mooi versierde feesttafel een extra persoonlijke touch met zelfgemaakte naamkaartjes of een handgeschreven menu. Cynthia van Studio Vertess laat zien hoe.

De kleuren van de decoratie trok ik door in m’n handlettering creaties, maar dan met een

touch of glitter

Speelse feesttafel

Voor de aankleding van mijn tafel ben ik op zoek gegaan naar speelse elementen om de toon te zetten. Hier koos ik voor wit en groen. Ik vond de boompjes en kaarsenhouders bij Søstrene Grene. De winkel van deze Scandinavische zussen heeft leuke decoratiematerialen tegen een voordelige prijs. Ik wandel er dan ook regelmatig binnen en ga meestal met tal van nieuwe hebbedingen naar buiten. De kleuren van mijn decoratie trok ik door in mijn handlettering creaties, maar dan met een touch of glitter.

Touch of glitter

Die touch of gold kun je met verschillende stiftjes bereiken! Je kunt ervoor kiezen enkel accenten in goud aan te brengen of om je volledige kaart uit te werken met goud. Het hangt er vanaf hoe hard het mag “blinken”. Je ziet dat ik bij de naamkaartjes vol voor goud ging, in tegenstelling tot de menukaart. Daar koos ik slechts voor enkele accentjes.

Ik ben groot fan van de Gelly Rolls van het merk Sakura. Ze hebben een glitter editie met tal van kleuren, dus je hoeft je niet te beperken tot goud of zilver. De gelpennen schrijven heerlijk vlot en hebben mooie kleuren inkt met glitters. Ideaal om die feestdagen nog extra op te vrolijken.

Naamkaartjes

Om de naamkaartjes mooi te plooien zodat ze rechtop kunnen staan, maakte ik gebruik van de ril- optie op mijn papiersnijder. Dat zorgt ervoor dat je papier een perfecte plooi heeft en dat je geen kreuken hebt in je naamkaartje.

Om de mooie groene rand te creëren dompelde ik het kaartje onder in een bakje gevuld met water en voegde ik er enkele druppels groene inkt van Winsor & Newton aan toe. Aangezien de inkt zich mengt met het water geeft het een leuk effect en krijg je geen vlakke groene kleur. Snel zijn is wel de boodschap! Je kunt natuurlijk ook gewoon gekleurd papier gebruiken als je een egaal effect verkiest.

Menu

Bij het menu koos ik voor een atypisch formaat met twee evenwijdige zijden. De andere zijden hield ik asymmetrisch. Ook hier koos ik voor details met groene inkt aan de onder-en bovenzijde. Zo refereer ik opnieuw naar de naamkaartjes en vormt alles een mooi geheel.

Het gebruik van verschillende schrijfstijlen zorgt ervoor dat elk woord de aandacht krijgt dat het verdient. Om er geen totale chaos van te maken koos ik voor drie stijlen die steeds terugkomen: woorden in drukletters, fijne uitgerekte woorden en woorden met schrijfletters.

Als afwerking bracht ik gouden accenten aan tussen de woorden. Het is dan ook feest!

Mijn feesttafel is alvast gedekt en klaar om aan te schuiven! Tijd om te klinken op een nieuw jaar met nieuwe dromen en fijne projecten! See you in 2020 voor de volgende blogpost!

Studio Vertess

Fotografe by day, handlettering queen by night. Cynthia Vertessen van Studio Vertess volgde een opleiding Beeldende Kunsten en behaalde een master in de televisieregie en audiovisuele kunsten. Dat er een creatief brein verscholen zit in Cynthia hoeven we je dus niet te vertellen. Op haar website vind je een groot aanbod aan workshops terug. Voor vtwonen schrijft ze over de leukste handlettering-creaties en hoe jij daar zelf mee aan de slag kan.

nog meer: bloggers