Het voorjaarshuis van blogger Ergenstussenin

Binnenkort breekt mijn meest favoriete seizoen weer aan. De lente. Wat kan ik genieten van die eerste voorjaarszon, de nieuwe lentebloemen. Ik vind zelfs dat de wereld, de natuur anders ruikt in de lente. Zeker nu ik pas bevallen ben van ons dochtertje Lucet kijk ik er zo naar uit lange wandelingen met haar te maken.

woonkamer blauw pastel muurkunst

Een opgeruimd huis

Ook thuis betekent een verandering van seizoen wat aanpassingen in mijn interieur. Wat nieuwe kleurtjes en nieuwe accessoires kunnen wonderen doen. Als de lente aanbreekt ga ik eerst altijd stevig poetsen en opruimen. Dingen weggooien en ordenen werkt bijna therapeutisch bij mij! Een opgeruimd huis is meteen een stuk lichter en ook in mijn hoofd brengt het rust. Neem die keukenkasten dus eens onder handen of smijt eens alle kleren weg die je het laatste jaar niet hebt gedragen.

Bye bye winter

Daarnaast gaan ook alle winterspullen in de kast. Bye, bye wollige winterplaids en schapenvachtjes, die hebben we even niet meer nodig. Ik hou ervan om de kussens op de sofa te vervangen en zo wat nieuwe kleurtjes in huis te halen. Ik kies ook voor een nieuwe zomerse plaid. Hierbij ga ik meestal voor variaties van 1 bepaalde kleur of hou ik een soort thema in mijn achterhoofd. Voor deze blog inspireerde de zee me en koos ik voor fris blauw als hoofdkleur.

Welkom lente!

Oh en wat is een voorjaarshuis zonder bloemen? Haal wat nieuwe planten in huis en kies er leuke potjes bij! Ronddwalen in het tuincentrum brengt voor mij ook al de lente naar boven! En ik hou ervan om elke week verse tulpen te kopen, gewoon omdat het een goed gevoel geeft. Een nieuwe vaas kost weinig, maar brengt het geheel helemaal tot zijn recht! Veel plezier!

Mijn voorjaarshuis

Met de wedstrijd van vtwonen op 19 maart in het vooruitzicht, ging ik al even snuisteren op de webshop. Met blauw als hoofdkleur verzamelde ik mijn favoriete items. Ze allemaal mogen winnen, dàt zou nogal een verrassing zijn! Welke items mogen in jouw voorjaarshuis zeker niet ontbreken? Veel plezier met het verzamelen!

shopping Eliza

Sierkussen van Oilily, blauw gestreept kussen en blauwe kussenhoes van Tine K Home, grijs kussen met opdruk van Zusss, vloerkleed en huisparfum van Zusss, bijzettafel van Normann Copenhagen, poster varen van Sparkling Paper, blauwe vaas van Pomax, fauteuil van LaForma, plaid van by mölle.

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Foto Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: bloggers