De mooiste kerstpakjes met washi tape

Bij kerst horen pakjes en liefst mooie pakjes. Voor mij horen niet alleen de pakjes zelf, maar ook het inpakken ervan bij de aanloop naar kerst. Tenminste als je dat geleidelijk aan kunt doen. Eén keer had ik geen enkel pakje ingepakt en ze allemaal opgespaard voor 1 grote inpaknamiddag. Leek me logisch, alles samen doen. Het bleek achteraf echt een hels karwei. Spreiden is dus de boodschap, zeker als je het goed wil doen!

Washi tape?

Als je ervoor kiest pakjes zelf in te pakken, kun je daar zo’n leuke dingen mee doen. Bovendien kan je ze afstemmen op elkaar en de rest van je kerstdecoratie waardoor ze een mooie aanvulling vormen op je boom en de rest van de deco! Ik werk persoonlijk heel graag met washi tape. Een papiertape die je in alle mogelijke kleurtjes en motiefjes kunt vinden. Ook voor de bestellingen van mijn webshop KABINE gebruik ik de tape. Je kunt heel eenvoudig pakjes opvrolijken door in plaats van gewone plakband een kleurige variant te gebruiken, je kunt figuurtjes maken of lint nabootsen, op Pinterest vind je ook veel voorbeeldjes!

Nog enkele andere verpaktips

  • Gebruik niet te veel papier. Te veel papier zorgt voor een rommelig effect.
  • Wanneer pakjes een onregelmatige vorm hebben kun je die ook in een (cadeau)doosje stoppen voor je ze inpakt. Zo maak je het jezelf gewoon gemakkelijker en bereik je zeker een mooi resultaat!
  • Denk vooraf na over je thema. Kies bijvoorbeeld een kleur en laat dat in elk pakje op de een of andere manier terug komen. Zo creëer je een mooi geheel!
  • Denk out of the box. Een leuk cadeautje bestaat niet alleen uit papier en een lintje. Hang een leuk kaartje of een takje groen aan je pakje. Stempel een leuke boodschap of plak stickers op de verpakking. Ook leuk is om er kleine kerstdecoratie aan te hangen (die je normaal in de boom zou hangen) of een leuk takje groen. Er zijn tal van mogelijkheden om van elk pakje een juweeltje te maken!
  • Denk ook aan ‘valse pakjes’. Omdat er meestal nog geen pakjes onder de boom liggen vanaf de start pak ik altijd enkele valse pakjes in, gewoon lege dozen of zelfs een boek. Zo heb je altijd cadeautjes onder de boom.
  • Ik neem ook altijd een plastiek zakje bij me voor alle afval, anders wordt het hier nogal snel een ontplofte boel!

Leuke washi tapes vind je hier:

Veel inpakplezier!

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Of nee vier, want sinds kort is ze mama geworden van Lucet. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

nog meer: bloggers