Hotspots spotten in Oostduinkerke

Een tijdje geleden werd hier onze allereerste baby-aankoop geleverd: de Xplory buggy van Stokke. Enthousiasme alom! We gingen voor een tijdloos zwart exemplaar en zijn hier erg blij mee. Deze week ging ik op stap met mijn lieve vriendin Celine en haar dochtertje Emma. In plaats van haar buggy mee te nemen, namen we mijn nieuwe exemplaar. Zij wilde die graag eens uitproberen en ik kon op die manier al oefenen. Strak plan! (promotie)

Eerste tripje met de buggy

We gingen op een herfstige dinsdag zalig onder vrouwen op stap. Gewoon bij ons in Oostduinkerke. Eerst uitwaaien langs strand en duin, om daarna even binnen te springen in enkele van onze favoriete shops en vervolgens te eindigen met koffie en taart. Genieten. En ook met de Xplory buggy ging het super vlot. Oké, toegegeven, de eerste keer dat ik hem in de koffer moest krijgen was een gesukkel van jewelste, maar eenmaal ik door had welke stapjes ik moet doorlopen werd het een piece of cake! En ook Emma was dol op haar nieuwe stek, zeker omdat ze zo hoog kan zitten en ze dus een geweldig zicht heeft op alles.

Van hotspot naar hotspot

Van strand en duinen wandelden we de dijk op. Als je zin hebt in een pannenkoek hou dan zeker even halt in ’t Zand. Beter vind je ze niet! Direct daarnaast zit trouwens een hele leuke wijnbar, momenteel even dicht voor renovatie, maar binnenkort gaat ze weer open en dan is ze dé perfecte stek om de dag te eindigen met zicht op de ondergaande zon bij een goed glas rode wijn! (als je niet zwanger bent zoals ik tenminste)

Even verderop in de Leopold II-laan vind je mij ook geregeld terug. Daar zitten enkele super leuke shops bijeen. Mooie lingerie scoor je bij Johny Jane en bij Zandvoetjes vind je de leukste kinderschoenen, maar ook voor mama’s hebben ze heel wat in huis. Naast de Zandvoetjes vind je conceptstore De Karavaan. Van hippe interieurspulletjes tot kinderkledij en de allerzachtste knitwear of mooiste juweeltjes. Een winkel om hebberig van te worden! Aan de overkant vind je mijn favoriete winkel: Mira. Eigenares Stephanie heeft altijd zo’n mooie collecties in de rekken. Denk Sessun, La Petit Francaise, Frnch, Blune Marie-Sixtine en nog zo veel meer. Geweldig!

Na al dat geshop en gewandel wilde Emma graag een ‘koek’ en wij stiekem ook. Uitblazen deden we bij Kiss My Coffee, een nieuwe koffiebar. Kletsen bij cappuccino, chai latté en omie’s appeltaart gaat zoveel beter, toch? Ons tripje met de Stokke Xplory buggy is heel goed meegevallen, ook mijn vriendin is alleen maar positief over de wandelwagen. Hij is tijdloos en mooi (wat ik toch niet onbelangrijk vind), heel erg wendbaar, loopt gemakkelijk en is vrij simpel om open en dicht te klappen. Ik kijk alvast uit naar de tripjes waarop we onze eigen mini zullen kunnen meenemen!

Zelf ook op stap gaan?

Hier moet je zijn in Oostduinkerke:

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Bron: in samenwerking met Stokke | Tekst & fotografie Eliza De Waele

nog meer: bloggers