5 x hip koffie drinken aan zee!

De winter is voor mij het seizoen om extra van ons stukje kust te genieten. Lekker ingeduffeld uitwaaien op heerlijk verlaten stranden. Nergens parkeerstress. Voor mij vaak veel leuker dan in het drukke zomerseizoen. Zeker als je zo’n wandeling kunt aanvullen met een zalige koffie in één van de hippe koffiebars die onze kustlijn rijk is. Want ja, het heeft even geduurd voor de koffiebartrend zich doorzette aan onze Belgische kust, maar ondertussen heeft ze heel wat leuke alternatieven op de ouderwetse tearoom te bieden! Hieronder enkele van mijn favorieten! Enjoy!

Bagel Kiss my Coffee
Smoothies Kiss my Coffee

Koffie Kiss my CoffeeDe lekkerste koffie en de beste chocomousse

Een van de spots waar je mij het meest terug vindt is Kiss my Coffee in Oostduinkerke. Het is niet ver en Ken (de eigenaar) heeft zoveel liefde en kennis voor hetgeen hij doet, dat alles er gewoon lekker is. Hij zweert bij OR coffee gezet op de La Marzocco espressomachine en dat resulteert in heerlijke koffie. De kaart is beperkt en wisselt regelmatig, maar alles wat erop staat is op en top vers, huisgemaakt en gewoon lekker. Een lauwwarme bagel met avocado, een overheerlijke smoothie met spinazie, een stukje van omie’s appeltaart en voor mij de crème de la crème: de chocomousse. Alleen al voor die laatste zou ik nog eens een stop maken!

Lekkere en originele koffie

Sinds een tweetal jaar vind je in de Kapucijnenstraat in Oostende de familie Jansen terug. In 2014 werden ze al eens beste koffiebar van België. De eigenaars willen hier vooral teruggaan naar de essentie van het product en goeie koffie serveren. Daarnaast vind je ook heel wat speciallekes op de kaart terug zoals bijvoorbeeld: het kokoslimoentje (cappuccino op basis van kokosmelk, limoensap en cacao), de babyccino (cappuccino zonder koffie) of bakkertje anijs (doppio espresso, chocoladesiroop, opgestoomde melk met anijs). Telkens geserveerd als een kunstwerk!

Chocolade en gezelligheid

Nog zo’n spot waar je de tijd lijkt te vergeten is Huyze Armalot in De Panne. Goed weggestopt in een villawijk vind je dit heerlijke adresje terug. Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch of een zalig ontbijt, maar ook een chocoloadefondue met koffie is een stop echt waard! Leuk in de zomer op het terras, maar ook heel gezellig in de winter. De plaatsen zijn eerder beperkt, dus geluk hebben of reserveren is de boodschap!

Interieur, design en koffie

Een nieuweling in dit rijtje kun je Bænk in Nieuwpoort wel noemen. Ze gingen pas enkele maanden geleden open, maar kennen ondertussen hun vak. Bænk is een samenvoeging van een winkel met high-end Deens design en een vintage koffiebar met super tof terras. Twee vliegen in één klap dus. Bænk is, ondanks het exclusieve interieuraanbod, erg laagdrempelig. Je kunt er terecht voor een goeie koffie, een verzorgd ontbijt, een gezonde lunch of huisgemaakte afternoon treats. Binnenkort openen ze boven de zaak trouwens twee designappartementen die je kunt huren als je graag wat langer aan zee vertoeft! Een aanrader!

Familiale gezelligheid en koffie zoals het hoort

Last but not least is ook deze Barista No75 in Oostende een bezoekje waard! Vlakbij de winkelstraat vind je de beste soya cappucino’s die ik al heb gedronken. Ik vermoed dat dat niet zo simpel is om klaar te maken, want heel vaak al dronk ik zo van die half geschifte exemplaartjes. Maar trust me: deze hebben zo’n mooi stevig schuim dat je er zeker meer van wil. De barista’s hier weten wat ze doen! Ook een lichte lunch of lekkere zoetigheden vind je op de kaart. Samen dus de ideale tussenstop bij een namiddagje shoppen in de Oostendse binnenstad!

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Bron: Tekst & fotografie Eliza De Waele (Foto’s bij Kiss My Coffee)

nog meer: bloggers