Design in de keuken

Omdat de keuken de meest bezochte plek in huis is, omringen we ons daar graag met fijne spullen, aldus Jessica en Fleur van PRCHTG. Handige keukenmachines horen er thuis en mooie fruitschalen, strakke design peper- en zoutstellen en sierlijk servies.

vtwonen | blog PRCHTG design keuken

wij houden wel

van de knipoog

naar het

Delfts Blauw!

Schatkasten

Een grote vaas die we wekelijks vullen met verse bloemen staat standaard in onze keuken en we blogden al eens over onze favoriete dienbladen die een beetje kleur toevoegen aan de witte en zwarte basis. De mooiste kopjes uit onze schatkasten worden weleens uitgehaald als we een feestje hebben en het keramiek van Studio Ineke van der Werff is – naast prachtig – hartstikke gebruiksvriendelijk.

vtwonen | blog PRCHTG Delfts Blauw

Roltechniek

Sinds haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in 2012 is Ineke van der Werff druk bezig met experimenteren. Ze zoekt steeds naar nieuwe manieren om materialen te verwerken en combineren. Met behulp van oude technieken creëert ze moderne en strakke designs van keramiek. De serie ‘Opgerold’ bestaat uit kopjes en een bijbehorende karaf – die ook uitermate geschikt is als vaas. Alle items zijn op een unieke manier geglazuurd met behulp van een speciaal ontwikkelde roltechniek. De kobaltblauwe kleur is helemaal nieuw en wij houden wel van de knipoog naar het Delfts Blauw! Ineke’s werk mag natuurlijk niet ontbreken in onze keramiekcollecties.

vtwonen | PRCHTG blog fruitschaal in de keuken
vtwonen | blog PRCHTG bloemen en fruit in de keuken

Taartententoonstelling

Via House of Home ontdekten wij het merk DesignBite. House of Home vertegenwoordigt een hele trits aan nieuwe designlabels, waaronder dus dit stoere Taiwanese merk. Van bijzettafeltjes tot klokken en alles daartussenin, in frisse kleuren en strakke vormen. Wij vielen als een blok voor de leverkleurige taartenstandaard en etagère waar wij van alles op kunnen tentoonstellen, zoals een taart in onze lievelingskleur roze die De Javaanse Dame laatst voor ons bakte. En de donkerblauwe keukenrolhouder is een aanwinst op je aanrecht. Die hoef je niet meer te verstoppen in je keukenkastje.

PRCHTG

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze zetel van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

nog meer: bloggers