De kleurrijke handmade items van Babs & Bulle

Babs & Bulle zijn de bijnamen van Barbara Nelen en haar mama Brigitte Buysschaert, die bijzondere kussens, poefs en tassen maken van restjes textiel die vader Delen over heeft uit zijn textielbedrijf. Blogger Dorothee van The Fresh Light deelt haar favoriete items uit de kleurrijke collectie.

collectie Babs & Bulle | bloggers | The Fresh Light

Het gezicht achter Babs & Bulle

‘If you can dream it, we can make it!’ Dat is het motto van Babs, die er met haar collectie ‘Babs & Bulle’ voor garant staat jouw interieur en je dagelijkse leven meer kleur te geven. Als je even verder scrolt door de vrolijke beelden met dito items, zal je meteen begrijpen wat ik bedoel! 

Maar wie zijn nu die Babs en Bulle eigenlijk? Als dochter en moeder hebben ze een erg bijzondere band. Laten we starten met een gedeelde passie voor hockey. Ja, misschien gaat er een belletje rinkelen, en herken je Barbara Nelen, als één van onze Belgische top-hockeyspeelsters bij de Red Panthers. Maar de interesses van Babs, en de connectie met haar mama Bulle, reiken veel verder dan hockey alleen. Het ondernemen zit alleszins ook in hun bloed, en samen legden ze de basis van een nieuw en aantrekkelijk concept! De ingrediënten zijn effen kleuren en veel velvet, het resultaat is hip en hedendaags.

Happy vibes

Met Babs & Bulle lanceren ze een waaier aan producten, uitvoerbaar in eindeloos verschillende kleuren en stoffen. Denk aan kussens, handtassen, laptoptassen, toilettassen, waszakken, rugzakken, poefs en strandtassen. Stuk voor stuk ontworpen om meer plezier in je dagelijkse leven te brengen. Het concept is simpel: kies een model, stof en kleur van één van hun producten, en ontvang een uniek stuk op maat voor jou gemaakt. Als jij het kan bedenken, kunnen zij het maken! 

Roze velvet poef

Mijn persoonlijke favoriet zijn ongetwijfeld de poefs, in een roze velvet uitvoering, of in vrolijk geel ribflueel. Ze komen erg mooi tot z’n recht in mijn witte interieur met bleke houten vloeren, waar ze echte eyecatchers zijn! Maar zie ze ook prachtig tot hun recht komen binnen de colorblocking trend die momenteel hot is in de interieurwereld. Schilder enkele felgekleurde vlakken op de muren, en creëer een spel van kleur, vorm en compostie met deze poefs in de hoofdrol. Happy vibes gegarandeerd!

100% Belgisch

De kennis en passie voor stoffen, die erfde Babs dan weer van haar vader, die het textielbedrijf Diabolo runt, en bovendien instaat voor de productie van de Babs & Bulle collectie. De perfecte mix dus van jarenlange expertise en een gloednieuw concept van Belgische makelij. Ik ben fan!

Meer lezen? Hier vind je alle blogs van The Fresh Light.

Dorothee Dubois

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: bloggers