Het voorjaarshuis van blogger CLO CLO

De lente is het perfecte moment om je woning een nieuwe look aan te meten. Weg met de winterse vibes, enter een nieuw en fris interieur. Vooraleer je aan deze make-over begint, moet je natuurlijk even nadenken over welke stijl je leuk vindt. Hou je meer van Scandinavisch of landelijk? Ga je voor etnisch of minimal? Of wil je liever een mix van allemaal? Blader rustig door je vtwonen magazine of scroll langzaamaan door Pinterest en doe inspiratie op!

botanische woonkamer

Tips & tricks voor het perfecte voorjaarshuis

Eens je je stijl hebt bepaald begint het echte werk. De algemene look & feel die je woning uitstraalt is van groot belang. Wat nog belangrijker is, is dat die sfeer in alle ruimtes terugkomt. Dit kan je makkelijk bereiken door consequent te zijn en bepaalde zaken te herhalen. Repetition is the key to succes. Ik denk aan materialen, kleuren en texturen. Hou je van rotan, net zoals ik? Zet dan een rotan loungestoel in de veranda van jouw perfecte voorjaarshuis en gebruik een rotan wasmand in de badkamer. Ben je helemaal gek van groen? Voeg enkele groene kussentjes toe aan de leefruimte en een groen lampje in je werkplek. Ga voor verschillende groentinten en creëer wat variatie op je thema.

Als je bang bent dat het geheel te druk wordt, raad ik je aan om voor enkele simpele stuks te kiezen als basis. Met zwart, grijs en wit zit je altijd safe! Hierdoor maak je bovendien een goede balans en zorg je voor een harmonieus interieur. Twijfel je nog bij bepaalde items? Bedenk je dan het volgende: de grote stuks moeten het langste meegaan en mogen dus best eenvoudig zijn. Het zijn de kleinere stuks waarmee je echt kan spelen, een stijl neerzetten en mixen & matchen!

Mijn voorjaarshuis

Het ideale moment om na te denken over de voorjaarslook van jouw huis? Terwijl je bezig bent je mandje te vullen tijdens de vtwonen voorjaarshuiswedstrijd natuurlijk! Hieronder vind je de items die niet mogen ontbreken in mijn inzending.

voorjaarshuis collage

Vloerkleed en groene vaas van House Doctor, bijzettafel van Hay, loungestoel en kruk van Pomax, tafellamp van Leitmotiv, linnen plaid van by mölle, rotan mand van Tine K Home, kussen van Malagoon.

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer. Graag een workshop volgen van Anne-Catherine? Hou dan CLO CLO Studio in de gaten!

Foto Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman | Tekst Anne-Catherine Gerets

nog meer: bloggers